BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.425,89
HABER /  DÜNYA

Sarkozy'nin soyu hakkında yeni iddia!

Bilkent Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Norman Stone, Sarkozy'nin kökeniyle ilgili yeni bir iddia ortaya attı...

Abone ol

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Almanya'da düzenlenen toplantıda konuşan Bilkent Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Norman Stone ilginç tespitlerde bulundu.

SARKOZY YA TATAR YA DA ROMAN

Stone, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Ermeni iddialarıyla ilgili tutumuna ilişkin bir soru üzerine, Sarkozy'nin popülist söylemler peşinde olduğunu, halbuki göçmen kökenli olan Sarkozy'nin adının Macarca'da "Şarki-özü" olarak söylendiğini, buna dayanarak kendisinin "Moğol-Tatar" ya da Roman olabileceğini söyledi.

DİASPORA ARŞİLERİ İNCELEMİYOR

Prof. Stone, Ermeni diasporasının da Türkiye'ye karşı kampanyasını sürdürebilmek amacıyla bugüne kadar 1915 olaylarını her vesilede gündeme getirdiğini ve Osmanlı arşivlerini incelemeye bile gerek duymadığını söyledi.

İDDİALAR KANITLANAMADI

"Ermeni tarafı, lüzumsuz olduğu gerekçesiyle zaten açık olan Osmanlı arşivlerinin incelenmesinden kaçınıyor" diye konuşan Stone, Ermeni iddialarının bugüne kadar kanıtlanmadığına dikkati çeken Stone, olayların araştırılmasının tarihçilere bırakılması gerektiğini kaydetti.

Konferansı izleyen Türkiye'nin Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş de 1915 olaylarına ilişkin yaptığı bilimsel katkılarından dolayı Stone'a teşkkür etti.