BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.409,53
HABER /  GÜNCEL

Pendik'te coşkulu 23 Nisan törenleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Pendik’te bu yıl da büyük bir coşkuiçinde kutlandı.

Abone ol

Pendik stadında düzenlenen törende, Pendik’teki ilköğretim okullarından katılan öğrenciler ile ‘Dünya Çocukları 7. Pendik Buluşması’ kapsamında yurt dışından 11 ülkeden gelen öğrenciler çeşitli oyunlar oynayıp gösteriler yaparken, töreni izleyenlere unutamayacakları anlar yaşattılar.

Protokol tarafından Pendik sahildeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Pendik stadında düzenlenen törene Kaymakam Cafer Odabaş, Belediye Başkanı Kenan Şahin, Bakü Yasamal İlçe Belediye Başkanı Şakir Caferov, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende öğrenciler çeşitli şiirler okudular. Pendik Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Okul Spor Şenlikleri’ çerçevesinde gerçekleştirilen Atletizm müsabakalarında dereceye giren okullara protokol tarafından kupalarının verilmesinin ardından, Meksika, Endenozya, Makedonya, Arnavutluk, Romanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, KKTC ve Polonya gibi ülkelerden gelen öğrencilerin de katıldığı tören geçişi
yapıldı.

Tören geçişinin ardından yerli ve yabancı öğrenciler çeşitli oyunlar oynayıp gösteriler yaparken, töreni izleyen vatandaşlar da büyük bir coşku içinde alkışla tempo tutup onlara eşlik ettiler. Endonezya ve Gürcistan’dan gelen öğrencilerin yaptıkları gösteriler de vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.