BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  GÜNCEL

Depremzede çocukların boğaz sefası

Van'daki depremin ardından İstanbul'da eğitimlerine devam eden yaklaşık 750 öğrenci için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Boğaz turu düzenlendi.

Abone ol

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, İETT, Türk Loydu ve Deniz Temiz Derneği işbirliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında, Kabataş ve Üsküdar iskelelerinden alınan Vanlı öğrenciler, Boğaz'ın eşsiz güzelliğinde keyifli dakikalar geçirdi.

Palyaçolar eşliğinde gönüllerince eğlenen çocuklara çeşitli kırtasiye malzemeleri hediye edildi. Öğrencilerle birlikte Boğaz turuna katılan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, depremden sonra eğitimlerine İstanbul'da devam eden 750 çocuğun, Boğaz eşliğinde Atatürk'ün onlara armağan ettiği günde doyasıya yaşamalarını istediklerini belirtti.

Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç de geleceğin teminatı olan çocukları böyle önemli bir günde Şehir Hatları ile taşımaktan gurur duyduklarını söyledi.

Van'daki depremde evlerinin yıkıldığını söyleyen 12 yaşındaki ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Nursena Çetiner, depremde bazı sınıf arkadaşlarını kaybettiğini söyledi. İstanbul'da yaklaşık 5,5 aydır amcasının yanında kalarak eğitimine devam ettiğini dile getiren Çetiner, Van'ı çok özlediğini ve en kısa zamanda dönmek istediğini kaydetti.