BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İdris Bal cemaate mi destek veriyor?

Disiplin Kurulu'na sevk edilen AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, disiplin kuruluna sevk edilmesiyle ilgili İnternethaber'e açıklamalarda bulundu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA- Partisi tarafından müşterek disiplin kuruluna sevk edilen AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, "Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşünüyorum. Fırsat eşitliği anlamında da sıkıntılar yaratabilir. Bir de çözüm sürecine ilişkin kaygılarım vardı. Disipline sevk edilme nedenim bunlar olabilir" dedi. 

İdris Bal yaşadığı bu süreci, cemaate mi destek veriyor sorusunu ve  partide kendisine uygulanan yayın yasağını da İnternethaber'e anlattı:

CEMAATE Mİ DESTEK VERİYOR?

"Ben bir siyasetçi olarak kendimi herhangi bir grubun temsilcisi olarak görmem ve bunu uygun da bulmam. Siyasetçi herkesle barışık olmalı, herkesle bağı olmalı, herkesle görüşebilmeli, geniş olmalı, rahat olmalı, hazım kapasitesi olmalı. O çerçevede bakarsak, benim sosyal demokrat, milliyetçi, yine Güneydoğu'dan dostlarım, kardeşlerim, öğrencilerim, gayrimüslim dostlarım var. Dolayısıyla ben bir tarafın adamı olma, diğer tarafa tavır koyma gibi bir tavrı hiçbir siyasetçiye yakıştırmıyorum."

DERSHANE KAPATILMASI MİLLETİMİZN FAYDASINA DEĞİLDİR

"Şahsen ben de herkesle bağ kurabilen, herkesle konuşabilen bir insanım. Benim kafamda bir düşmanlık yok. Ben nasıl geçmişte çözüm süreciyle alakalı dikkatli olalım diye uyarılarda bulunduysam, nasıl Gezi'de Sayın Başbakan muhatap edilmemeli, daha demokrat olunmalı dediysem, nasıl ki Mısır meselesinde, dış siyasette aman vizyonumuz daralmasın, herkesle kavgalı olmayalım, radikalleşmeyelim, nasıl Mısır'ı kaybetmeyelim dediysem, açıkçası mantıkla dershane meselesinde de bu durum milletimizin faydasına değildir dedim." 

BENİM KÖYÜME ELEKTRİK BEN 12 YAŞINDAYKEN GELDİ

"Ben köyde doğmuş bir insanım. Benim doğduğum köye elektrik ben orta 1'deyken geldi. Bu tür adımların bu köylerde doğan dar gelirli insanların geleceği ile oynamak olacağını, yani fırsat eşitsizliğine sebebiyet vereceğini düşündüğüm için tamamen ülkeyi sevmekten kaynaklanan bir kaygıdan dolayı bu tavrı ortaya koydum. Aksi taktirde meseleye herhangi bir cemaat, herhangi bir kesim gözüyle bakmadım, ben doğru olmadığını düşünüyorum. Ben cemaatle de başka gruplarla da konuşabilecek rahatlıkta bir insanım."

İKİ ÜÇ AY ÖNCE MEDYA YAYINLARI BIÇAK GİBİ KESİLDİ

"Ben 13-14 yıldır medyayla arası iyi olan biriyim. Zira ben bir profesörüm. Uluslarası ilişkilerle, siyasetle, güvenlikle, insan haklarıyla ilgilenen biri olduğum için doğal olarak medyayla bağlarımız vardı. Haftada birkaç defa bağlantımız olurdu, hatta bazen haftada 5-6 sefer olurdu. Ama son iki üç aydır böyle bir sıkıntı oldu, medya yayınları bıçak gibi kesildi. Hatta bazı programlara giderken programı yapanlar iptal olduğunu söylemek durumunda kaldılar. Tabi önce neden olduğunu bilemedim, tabi şaşırdım bir şey olduğu belliydi ama benim dostlarım var tabi medyada, onlar açık açık bu hususta birilerinin talimatı olduğunu söyledi ama ben kurumsal anlamda kimseyi suçlamıyorum. Ben demokrasilerde medyanın özgür olması gerektiğini düşünüyorum."