BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'li vekil laf attı Davutoğlu çıldırdı!

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, CHP'li milletvekilinin yaptığı benzetmeye fena içerledi.

Abone ol
Dışişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında tansiyon yükseldi. Bakan Davutoğlu, CHP milletvekillerinin yaptığı Esad benzetmesine "Beni bir katille nasıl karşılaştırısın, sizi Allah'a havale ediyorum" sözleriyle tepki gösterdi.
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı'nın 2014 bütçesi görüşmelerinde gerginlik yaşandı.
 
Davutoğlu, bakanlığının 2014 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
 
Suriye politikasına ilişkin soruları yanıtlayan Davutoğlu, Türkiye'nin, Cenevre-2 Konferansı'nın bir an önce toplanması için elinden gelen çabayı gösterdiğini, bu yönde temaslarını ilgili taraflarla sürdürdüğünü belirtti.
 
Londra Bildirisi'ne atıfta bulunan Davutoğlu, sürecin açık uçlu olmayacağını, eli kana bulaşanların sürece katılmayacağını, tam yetkiye sahip yeni bir geçiş hükümetinin kurulacağını kaydetti.

DAVUTOĞLU'NUN TEPESİ ATTI 
 
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın Gezi olaylarına hatırlatarak, "Tıpkı Suriye'deki gibi devlet halka silah doğrulttu, sizin de Esad'dan farkınız yok" dedi.
 
Davutoğlu, Atıcı'nın bu sözlerine sert tepki gösterdi.
 
"Eğer bizi Beşşar Esad ile karşılaştırıyorsanız sizi Allaha ve millete havale ediyorum" diyen Davutoğlu, sesini yükselterek şunları söyledi:
 
"Siz beni nasıl kendi halkını katleden biriyle karşılaştırabilirsiniz? Nasıl karşılaştırırsın? Türkiye Cumhuriyeti Devleti Dışişleri Bakanını Kimyasal silah kullanan bir katille nasıl karşılaştırırsın? Hangi hakla karşılaştırırsın El-Kaide ile nasıl karşılaştırırsın?"