BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AKP rozetini çıkarttı ekrandan bombaladı

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, disiplin kuruluna sevk edildi. Bal'ın partiden ihracı bekleniyor.

Abone ol

Çözüm süreci ve dershaneler konusunda partisiyle ters düşen İdris Bal, AK Parti Disiplin Kurulu'na sevk ediliyor. Başbakan Erdoğan, parti disipline uymadığı gerekçesiyle Bal'ın kurula sevk edildiğini açıkladı.

AK Parti'deki dershane çatlağı büyüyor! Cemaat ile AK Parti arasındaki tartışmanın ilk kurbanı ise belli oldu. AK Parti, çözüm süreci ve dershaneler konusundaki çıkışları nedeniyle İdris Bal'ı disiplin kuruluna sevk etti. İddialara göre İdris Bal, partiden ihraç edilecek.

AÇIKLAMA ERDOĞAN'DAN GELDİ 

Ankara kulislerinde bir kaç gündür dillendirilen iddia Başbakan Erdoğan'a soruldu. Rusya ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bal, komisyonun Bal ile ilgili bir rapor hazırladığını ve kendisinin de kabul ettiğini söyledi. Erdoğan, AK Partili Bal ile ilgili şunları söyledi:

"Şimdi bir kişi eğer siyaset yapıyorsa bunu yapma kararını verdiği zaman siyaset yapmayı arzu ettiği partinin politikalarını kabul ederek o partiden aday olmayı kabul eder. Aday olduktan sonra da partinin iç disiplinine uymak zorundadır. Eğer kendine çok güveniyorsan gidersin bağımsız milletvekili olursun. Bu arkadaşımız maalesef partinin kendi iç disiplinine riayet etmediği için ilgili arkadaşlarımız mutabakata vardılar ve konuyu bana da rapor ettiler. Arkadaşlarımızın bu teklifini kabul ettim ve disipline havale edildi."

BAL'DAN AÇIKLAMA VAR 

Erdoğan'ın açıklamasından sonra CNN Türk'te canlı yayına katılan AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, parti içerisinde kendisine yönelik bir takım karalama kampanyalarının başlatıldığını iddia etti. Bal canlı yayında şöyle konuştu:

"Düşüncelerimi ülkemin yararına söylediğim ve ortaya koyduğum için bir karalama kampanyası başlatıldı aleyhime. Özellikle sosyal medyada, birileri beni takip etti. Odamın kapısının fotoğrafları bile çekildi, neredesin nereye gidiyorsun diyerek tahrik edildim. Bu adam küfür etmiyor, saygısızlık yapmıyor. Bir delil olmadan konuşmamak gerekiyor. Hiçbir delil yokken, karalama anlamında oradaki bilgiyi sızdırdı dediler. Benimle hiçbir alakası yoktur. Twitter üzerinden de inandığım kutsal değerler üzerine söz verdim. Bu iddiaları ortaya atanlara hodri meydan diyorum, kanıtlayın.

İstifa konusunda henüz değerlendiriyorum bir karara varamadım, düşünüyorum. Bazı dönemler Sayın Başbakan'dan randevu talep ettim, kendi çalışmalarını ilettim. Kendisinin yoğunluğu nedeniyle bu talep kabul edilmedi. Ben hiç kimseye kırgın değilim. Benim yaptığım çalışmalar ne kimseyi övmek ne de kimseyi yermek için değildir. Ben milletimin çıkarları için çabalıyorum"