BIST 9.122
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı açıkladı! Mart ayında yurt içinde 86 PKK'lı etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, mart ayında düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 86 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Abone ol

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu'nda "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı" düzenledi.

Çataklı, Mart ayında düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 86 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Çataklı yine Mart ayında biri bombalı drone eylemi olmak üzere 16 terör eyleminin de engellendiğini duyurdu.

İşte İsmail Çataklı'nın açıklamalarından satırbaşları:

Koronavirüsle mücadele

2021 Mart ayında 8 milyondan fazla denetim gerçekleştirildi.

Terörle mücadele

Birden fazla ve farklı yapıdaki terör örgütleri ile sürdürülen mücadeledir. Vatandaşlarımız bilmelidir ki bugün mücadele edilen PKK zorla ayakta tutulmak istenen korkuluk gibidir.  Katılımlar yok denecek kadar azalmış, ikna edilen ile dağdan indirilenler ve teslim olanların sayısı artmıştır. Mart ayının sonunda ikna yoluyla gelenlerden biri 30 yıldır örgütün içinde olan biridir. Bu bile PKK'nın nasıl dağılma sürecine girdiğinin açık bir göstergesidir. Türkiye artık bu meselenin sonuna gelmiştir.

Mart ayında kırsal alanda 8 bin 410 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlarda aralarında İçişleri Bakanlığı terör arananlar listesinde kırmızı kategoride aranan Hevram Havraman Avyer (K), Hasan Mahmudi (30 Mart – PKK – Mardin – ölü – Sözde Mardin Sorumlusu), turuncu kategoride aranan Reber Koser (K), Teyyüp Çam (30 Mart – PKK – Mardin – ölü – Sözde Mardin Bagok Alan Sorumlusu) ile gri kategoride aranan 2 teröristin de bulunduğu toplam 86 (6 ölü, 72 sağ/yaralı, 8 teslim) terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bunların 22'si DEAŞ mensubudur.

Mart ayında 16 terör eylemi engellendi

Terör operasyonları neticesinde Mart ayında 132 sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir. Mart ayında biri bombalı drone eylemi olmak üzere 16 terör eylemi engellenmiştir. 

Uyuşturucu ile mücadele

Hem ülkemizin hem de dünyanın en büyük güvenlik tehditlerinden biri olan uyuşturucu ile mücadelede de saha baskımızı 'en iyi narkotik polisi anne' kampanyası üzerinden yürütüyoruz. Esrarda yüzde 110'luk, eroinde yüzde 96'lık bir artık meydana gelmiştir, çok ciddi oranlardır. 11 Mart 2021'de Hakkari - Yüksekova'da arazide yapılan aramada 4 farklı bölgede toprağa gömülü 416 kg eroin ele geçirildi. 22 Mart'ta Kocaeli'de 3 ton esrar ele geçirilmiştir. Sadece geçen hafta  29 Mart - 5 Nisan arası gözaltı sayısı 5 bin 224 kişidir.