BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu! Biri 'kırmızı' kategoride 2 terörist öldürüldü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eren-10 Operasyonundan haber var... Domuz Dağı'ndan, güzel haberler gelmeye devam ediyor. Biri kırmızı kategoride 2 terörist daha etkisiz hale getirildi" dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesinde 1'i kırmızı kategoride 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Böylece operasyon kapsamında öldürülen terörist sayısı 8'e yükseldi...

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eren-10 Operasyonundan haber var... Kahraman evlatlarımızın mücadelesiyle Domuz Dağı'ndan, güzel haberler gelmeye devam ediyor. Şırnak-Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesinde 2 terörist daha etkisiz! Dünden bugüne toplamda 6 terörist etkisiz hale getirildi"  dedi.

Soylu ikinci paylaşımında ise "Uyyy Uyyy Uyyy Şırnak domuz dağında 6 terörist, oldu 8... Biri de kıpkırmızı... Kahramanlar, Allah razı olsun Milletimizin yüreğini soğutuyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Sözde Botan saha sorumlusu 'Özgür Gabar' kod adlı Fırat Şişman

Ayrıca etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer aldığı ve sözde Botan saha sorumlusu 'Özgür Gabar' kod adlı Fırat Şişman olduğu belirtildi.

Fırat Şişman'ın 5 Eylül 2015 tarihinde Hakkari Yüksekova Bostancık mevkiinde askeri konvoya saldırı sonucu 16 askerin şehit edilmesi ve 6 askerin yaralanması eylemlerini planlayan ve bizzat katılan terörist olduğu, 2014-2015 yıllarında Hakkari bölgesinde meydana gelen terör olaylarının sorumlu ve planlayıcısı olduğu, 2020 Eylül-2021 Nisan ayları arasında sözde 'Botan saha' olarak bilinen Şırnak, Mardin, Van, Siirt ve Şanlıurfa illerindeki terör olaylarının planlayıcısı olduğu belirlendi.

Operasyonlara ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Soylu da, "Ne diyeyim; Allah, hızınızı kesmesin kahramanlar. 2 terörist daha. 8 terörist oldu 10. Allah razı olsun" dedi. Operasyonda bölgede dün de 4 terörist etkisiz hale getirilmişti.