BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,20
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İçine define saklanmış bir Mamut'a ait kafatası keşfedildi

Moskova Bölgesi'nin en eski yerleşim yerinde yapılan kazı çalışmalarında arkeologlar ilkel insanlara ait konut ve içerisinde define saklanmış mamuta ait kafatası buldu.

Abone ol

Moskova Kültür Bakanlığı internet sitesinde açıklanan olayda, Moskova bölgesine bağlı Zaraysk arkeoloji sahasında arkeologlar ilkel insanlara ait konut ve içerisinde define saklanmış mamuta ait kafatası bulundu.
Rusya Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü arkeoloji grubu başkanı Sergey Lev, mamutun kafatasına saklanmış kuvarstan yapılmış eşyalar ve silah yapımında kullanılan aletler keşfettiklerini söyledi.

Arkeologlar kazı esnasında ilkel insanlara ait ev kalıntılarının yanı sıra, mamuta ait kemik ve dişler buldu. Ayrıca, yanmış hayvan kemiklerinin bulunduğu bir ocak ve kazı alanının tümünde ilkel insanların yaşadığı yerin yüzey seviyesini gösteren kömür ve kırmızı boya lekeleri bulundu. Araştırmanın son gününde Zaraysk arkeoloji sahasında ilk kes rastlanılan yaprak biçiminde mızrak ucu bulundu.

Zaraysk arkeoloji sahası 2016 yılında keşfedildi. Üst Paleolitik döneme ait önemli bir anıt olan bu saha Moskova Bölgesi'nin en eski yerleşim yeri olarak kabul ediliyor.