BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  SAĞLIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekmek, bal, yağ talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beslenmeyle ilgili açıklamalar yapan uzmanları da eleştirdi. Erdoğan ""Birçok alanda vatandaşın aklını karıştıran farklı açıklamalar var. Bu işi çözün. Millet tartışmalar arasında kalmasın. Vatandaş doğru bilgiyi alsın" talimatı verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde Sosyal Politikalar Kurulu ile Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu’nun çalışma takvimini ele aldı.

Bağımlılıkla mücadele edilmesi, yerli ilaç oranının artırılması ve israfın önlenmesi için talimat veren Erdoğan beslenmeyle ilgili açıklamalar yapan uzmanları da eleştirdi. Erdoğan ""Birçok alanda vatandaşın aklını karıştıran farklı açıklamalar var. Bu işi çözün. Millet tartışmalar arasında kalmasın. Vatandaş doğru bilgiyi alsın" talimatı verdi.

İNTERNET BAĞIMLIĞI
Erdinç Çelikkan'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni sistem kapsamında oluşturulan 9 kurulla toplantı trafiğini tamamladı. Erdoğan kurul üyelerinden özellikle uyuşturucu ve internet bağımlılığıyla mücadele edilmesi konusunda çalışma yapılmasını istedi. Erdoğan son günlerde tartışılan gıda israfının önlenmesi konusunda da çalışma yapılmasını istedi.

YERLİ İLAÇ
Yerli ilaç oranının artırılması için talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yürütülen yerli ve milli ilaç ve teknoloji çalışmalarının hızlandırılması gerek" mesajı verdi.

'VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIYOR'
Erdoğan son günlerde piyasada beslenmeyle ilgili topluma tavsiyelerde bulunan kişilerle ilgili de eleştiride bulunarak, "Biri çıkıyor 'ekmek yiyin' diyor, biri de 'yemeyin' diyor. Biri 'yağı su gibi için' diyor diğeri başka bir şey. Biri 'bal ye' diyor, biri 'yeme zararlı' diyor. Birçok alanda vatandaşın aklını karıştıran farklı açıklamalar var. Bu işi çözün. Millet tartışmalar arasında kalmasın. Vatandaş doğru bilgiyi alsın" dedi.