BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.424,58
HABER /  DÜNYA

İç savaştan kaçtılar kara yakalandılar

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine gelen mültecilerin kurduğu çadırlar, sabah saatlerinde etkili olan kar altında ...

Abone ol

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine gelen mültecilerin kurduğu çadırlar, sabah saatlerinde etkili olan kar altında kaldı.
Kar yağışı altında çadırda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, bu durumdan kurtulmak için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi. Çadırlarda yaşayan Suriyeli çocukların bazılarının çıplak ayakla dolaştıkları görüldü. Çocuklarının hasta olduğunu belirten Suriyeliler, hayırseverlerden gıda, giyecek ve soba yardımı beklediklerini söyledi. Suriye’deki iç savaştan, yasadışı yollarla kaçarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 20 aileden oluşan 50 ile 60 kişi, kurdukları 12 çadırda yaşam mücadelesi veriyorlar. İpek Mahallesi’nde boş alana kurdukları çadırlarda yaşamaya başlayan Suriyeliler, sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ile sıkıntıya girdi. Etkili olan kar yağışı ve soğuk havada derme çatma naylonlardan yapılan çadırlarda, büyük güçlük içinde yaşayan sığınmacılar, yetkililerden yardım istediler. Sığınmacılar çadırların içine kurdukları sobalarla ısınmaya çalışıyor.
Suriye’deki çatışma ortamından kaçarak Türkiye’ye sığındıklarını belirten Keres Nayif adlı kadın mülteci, "Biz Halep kentinden buraya geldik. Bu kışta evimizden yurdumuzdan olduk. Buraya gelip çevredekilerin de desteğiyle çadır kurup çadırların içerisinde çocuklarımızla birlikte yaşamaya başladık. Kar yağıyor ve hava çok soğuk. Bizlerin acil olarak elbise ve battaniyeye ihtiyacı var. Hayırseverler bize yardım ulaştırırlarsa çok dua ederiz" diye konuştu.
(İHA)