BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  DÜNYA

Obama'ya uyduruk çevirmen

Mandela için dün düzenlenen 'ilklerle dolu' anma törenindeki işaret dili çevirmeninin el ve kol hareketlerini 'uydurduğu' ortaya çıktı.

Abone ol

Güney Afrika'nın efsane lideri Nelson Mandela için dün düzenlenen 'ilklerle dolu' anma törenindeki işaret dili çevirmeninin el ve kol hareketlerini 'uydurduğu' ortaya çıktı.

Dünya İşitme Engelliler Federasyonu üyesi Braam Jordaan, ABD Başkanı Barack Obama'nınki de dahil olmak üzere yapılan konuşmalar esnasında kürsüde durup sözleri işaret diline çeviren çevirmenin sürekli aynı el ve kol hareketlerini tekrar ettiğini söyledi: “Obama’nın laflarını takip etmiyordu. Kendi kafasından işaretler yarattı. Yaptığı işaretlerin hiçbir anlamı yoktu. Büyük rezillik.”

Skandala yol açan çevirmen, Güney Afrika’daki işitme engelliler tarafından ‘yakından’ tanınıyor. Afrika Ulusal Kongresi (ANC) toplantılarında da pek çok kez görev alan çevirmen, daha önce yine aynı nedenden ötürü eleştirilmişti. Nitekim meclisteki ilk işitme engelli kadın vekil olan Wilma Newhoudt-Druchen dün çevirmeni Obama’nın yanında görünce Twitter hesabından, “Bu, o! İşaret dilini bilmiyor. Lütfen onu oradan alın” çağrısı yaptı.