BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.409,28
HABER /  DÜNYA

Başörtülü polislere yeni üniforma

Kanada’nın Alberta eyaletinin Edmonton şehrinde, kadın polis memurları üniformalarının üzerine başörtüsü takabilecek. Yeni tasarlanan başört...

Abone ol

Kanada’nın Alberta eyaletinin Edmonton şehrinde, kadın polis memurları üniformalarının üzerine başörtüsü takabilecek. Yeni tasarlanan başörtülü üniforma, polis memurlarının baş ve boyunlarını örtmelerine de imkan tanıdı.
Polis tarafından yapılan açıklamada, üniforma için henüz bir talep olmasa da, yeni tasarımın, toplumun “değişen çeşitliliğini yansıtmak ve Edmonton’daki Müslüman toplum üyelerinin polisliğe olan ilgisini artırmak” amacı taşıdığını belirtildi. Yerel medyaya konuşan Edmonton İl Meclis Üyesi Scott McKeen, yeni üniformanın Müslüman kadınları polislik mesleğine kazandırmasını umduklarını söyledi. Edmonton’daki Sih inancına mensup erkek polisler üniformalarının üzerine türban takabiliyor.
Kanada Müslüman Kadınlar Konseyi’nin Edmonton temsilcisi Süreyya Zeki Hafız, bunun Müslüman kadınların toplumun ayrılmaz parçası olduğunu gösterdiğini belirtti. Geleneksel başörtüsünün aksine, yeni üniformanın üzerindeki başlık kolaylıkla çıkartılabiliyor. Polisin yaptığı basın açıklamasında, başörtüsü takmanın polislik görevini engellemediği ve polis memurları için herhangi bir risk taşımadığı ifade edildi.
Kanada’nın bir başka eyaleti Ontario’da, 2011 yılından beri kadın polislerin başörtüsü takmalarına izin veriliyor. Kanada’nın Fransız kesiminde yer alan Quebec’de ise, eyalet meclisinde çoğunluğu olan milliyetçi Quebecliler Partisi, geçtiğimiz aylarda, devlet memurlarının başörtüsü, Sih türbanı ve Yahudi kipası gibi “dini semboller” kullanmasını yasaklayan bir önerge sunmuştu.
(İHA)