BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.464,92
HABER /  DÜNYA

Uyuşturucuyu montun astarına emdirmişler

Brezilya’dan Türkiye’ye kargoyla gönderilen bir paketin içinde, 2 montun astar kısmına emdirilmiş 500 bin TL değerinde kokain ele geçirildi....

Abone ol

Brezilya’dan Türkiye’ye kargoyla gönderilen bir paketin içinde, 2 montun astar kısmına emdirilmiş 500 bin TL değerinde kokain ele geçirildi. Fatih’te kargoyu teslim alan şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Brezilya’dan Türkiye’ye kargoyla gönderilen ve içinde 2 montun yer aldığı kargo paketinden şüphelendi. Bunun üzerine çalışma başlatan narkotik ekipleri, paketin İstanbul Fatih’te bir adrese gönderileceğini tespit etti. Paketin içinde uyuşturucu olduğunun belirlenmesi üzerine polis ekipleri şüpheli şahsı suçüstü yakalamak için kargonun adrese teslim edilmesini bekledi. Kargo çalışanları da paketi zanlıya ait adrese götürüp teslim etti. Zanlının kendisine Brezilya’dan gönderilen paketi teslim alması üzerine baskın yapan polis, paketin içinde 2 montun astar kısmına emdirilmiş piyasa değeri 500 bin TL olan 1 kilo 180 gram kokain ele geçirdi. Operasyonda Aykut Ç. isimli zanlı evinde gözaltına aldı.
Öte yandan, gözaltına alınan zanlının, 8 ay önce yaşadığı Almanya’da uyuşturucudan gözaltına alındığı ve hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Ayrıca zanlının daha sonra işsiz kalması üzerine, bir arkadaşının teklifi üzerine Türkiye’ye geldiği kaydedildi.
Gözaltına alınan zanlının emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandığı öğrenildi.
(İHA)