BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  GÜNCEL

İbrahim Kalın'dan Ahmet Edip Uğur'un 'tehdit' iddiası hakkında açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, istifa eden Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un ailesinin tehdit edildiği iddiasıyla ilgili soruya 'Dün uçakta sayın Cumhurbaşkanımıza gazeteciler de bu soruyu sordular. Yarın siz de okuyacaksınız. Böyle bir şeyin olması kabul edilemez.'' şeklinde cevap verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de basın toplantısı düzenledi. İbrahim Kalın, istifa eden Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un ailesinin tehdit edildiği iddiasıyla ilgili soruya ''Dün uçakta sayın Cumhurbaşkanımıza gazeteciler de bu soruyu sordular. Yarın siz de okuyacaksınız. Böyle bir şeyin olması kabul edilemez. Böyle bir şey var ise Belediye Başkanımız hangi merciye başvurması gerektiğini bilir ve başvurması gerekir. Genel merkez bunun üzerine gerekli çalışmaları yapmak üzere gidecektir.'' ifadelerini kullandı.

TERÖR SALDIRISI

Dün gece meydana gelen New York'taki terör saldırısını en şiddetli şekilde kınadıklarını belirten Kalın, ''Bu tür saldırılar meydana geldiğinde yalnız kurt değerlendirmeleri yapılırken kişinin adı Müslüman ise İslam terörizmi radikal terörizm ifadesinin kullanılmasını çok büyük yanlış olarak görüyoruz. Terörün dini dili ırkı coğrafyası olmaz.'' dedi.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Ekonomideki gelişmeleri aktaran Kalın, ''Enflasyon konusunda rakamların daha da düşürülmesi için yoğun bir çalışma sürüyor. Enflasyon verilerinin 2018'in ilk yarısından itibaren ciddi düşüşe geçeceğini ifade edebiliriz.'' dedi.

CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN'A TEPKİ

CHP sözcüsü Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için ''diktatör'' demesine sert tepki gösteren Kalın, ''Biz hukuki yolları harekete geçirdik suç duyurusunda bulunduk. Bu tür ifadeler ana muhalefet adına bir utanç vesikasıdır. Milletin iradesine saygısızlıktır. Yüzde 52 oyla seçilmiş cumhurbaşkanına siz diktatör faşist diyemezsiniz. Devletin başı olarak Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı her tür saldırıyı püskürtmek için mücadele eden lidere bu tür yakıştırmalar yapamazsınız. Bu tür söylemler üzerinden Türkiye'de başka karışıklıkları ortaya çıkartmaya dönük adımlar olduğunu biliyoruz. Bu tür seviyesiz hakikatle ilgisi olmayan ifadelerden muhalefetin de kaçınmasıdır.'' ifadelerini kullandı.

''BUNU KABUL ETMEMİZ ASLA MÜMKÜN DEĞİL''

Sözlerine devam eden Kalın, ''Erbil yönetiminden herkesin beklentisi bu referandumu yokmuş hükmünde bir çerçeveye oturtmaları ve yollarına devam etmeleri. Bir emrivaki gibi bir şeyin olduğunu arkadaşlarımız ilettiler. Bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir. PYD ve YPG PKK terör örgütünün bir uzantısıdır. O sorun yerinde büyük oranda çözüldü. Bundan sonra da bu tür girişimleri hoş karşılamamızın mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum.'' şeklinde konuştu.

BÜYÜKADA DAVASI KARARI

Kalın, ''Schröder sayın Cumhurbaşkanınızın eski bir dostudur. Zaman zaman da görüşürler. Fakat o görüşmeyi bu tahliyelerin bir ön görüşmesi ya da bir hazırlığı olarak değerlendirmek büyük hata olur. Bu son tahlilde bir yargı sürecidir. Bunu ona bağlamak doğru olmaz. Basında çıkanlar bizim teyit ettiğimiz haberler değildir.'' dedi.

BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANI UĞUR'UN AÇIKLAMALARI

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un ''tehdit edildim'' sözlerinin hatırlatılması üzerine ''Dün uçakta sayın Cumhurbaşkanımıza gazeteciler de bu soruyu sordular. Yarın siz de okuyacaksınız. Böyle bir şeyin olması kabul edilemez. Böyle bir şey var ise Belediye Başkanımız hangi merciye başvurması gerektiğini bilir ve başvurması gerekir. Genel merkez bunun üzerine gerekli çalışmaları yapmak üzere gidecektir.'' ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Kalın, ''Erken seçim gündemimizde yok. Bunu ısrarla ifade ettik. Milletimizi erken seçim tartışmalarıyla yormak gibi bir niyetimiz yok. Bunun takvimi az çok bellidir. 2019 yılı içinde Mart ayında yerel seçimler, Kasım ayında başkanlık seçimleri yapılacaktır, parlamento seçimleri eş zamanlı olarak. Bu takvim bellidir. Burada zihinleri bulandırmaya, piyasaları bulandırmaya gerek yok." dedi.