BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.490,93
HABER /  EKONOMİ

Naci Ağbal: Gözümün bebeği ama özelleştirilecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, şeker fabrikalarındaki işçilerle ilgili soru üzerine, “Şeker fabrikaları benim gözümün bebeği ama özelleştirilecek” dedi.

Abone ol

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2018 yılına ilişkin Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu Tasarılarının Geneli ile Sayıştay Tezkerelerinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Özelleştirme uygulamalarında 2018'de 10 milyar liralık hedefe yönelik olarak Ağbal, bunun 6-7 milyar lirasının geçmiş yıl özelleştirmeleri ile bu yılki özelleştirmelerin taksitlerinden geldiğini söyledi.

Ağbal, şeker fabrikalarındaki kadrosuz işçilerin durumuna ilişkin olarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

HASSASİYETLERİ DİKKATE ALARAK ÇALIŞMA YAPACAĞIZ
"Şeker fabrikaları benim gözbebeğim. Şeker fabrikalarındaki işçilerimiz büyük bir özveriyle o fabrikalarını ayakta tutuyorlar. Bununla ilgili hükümet olarak, hem şeker piyasasının hem şeker fabrikalarının hassasiyetini biliyoruz. Bu konuda mutlaka gerek işçilerimiz, gerek sendikalarımız, gerek yerel paydaşlarımız hep beraber istişare ederek, şeker fabrikalarının daha da büyümesi, yatırım imkanının artırılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Tabii özelleştirme de yapacağız ama burada bütün hassasiyetleri dikkate alarak çalışma yapacağız. (Kadrosuz işçiler) O konuda beraber çalışıyoruz zaten. Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğümüz bir çalışma yaptı, işçi arkadaşlarımızla da sendikadaki arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Zamanı gelince arkadaşlarımızın beklentileriyle ilgili olumlu adımları atacağız."

BU BÜTÇE EN VİCDANLI BÜTÇE
Türkiye'de istihdam ve işgücüne katılıma da değinen Ağbal, son bir yılda 1 milyonun üzerinde istihdam üretildiğini vurguladı. Naci Ağbal, "Ama en çok üzerinde çalışmamız gereken konu yine istihdam, yine işsizlik oranları. İşsizlik oranlarının daha da aşağıya gelmesi, daha da tek haneli oranlarda olmasını hepimiz isteriz. Bu konuda kısa, orta, uzun vadede yapacaklarımız var ve yapıyoruz bunları. İstihdamı artırmasaydık, bu kadar kişi gelir elde etmeseydi, büyüme daha düşük olacaktı." dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, yapısal reformlarla alınan tedbirler sayesinde Türkiye ekonomisinin çok hızlı bir şekilde toparlandığını söyledi.

Ağbal, Gelir Vergisi Kanunu'na yönelik bir soruya karşılık, "Gelir Vergisi Kanunu'nu inşallah yıl başında getireceğiz." ifadesini kullandı.

Bütçeyi "vicdanlı" görüp görmedikleri sorusunu Ağbal, "Bu bütçe en vicdanlı bütçe." diye yanıtladı.