BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İbrahim Gökçek Grup Yorum üyesi evli mi eşi Sultan Gökçek kimdir?

Grup Yorum'un bas gitaristi olan 35 yaşındaki İbrahim Gökçek öldü. Gazi Cemevin'den sevdiği şarkılar ile uğurlanan İbrahim Gökçek'in hayatı ise merak konusu oldu. Grup Yorum'un konser vetosu için 324 gün ölüm orucu tutan İbrahim Gökçek 2 gün önce ölüm orucunu bırakmıştı. Peki Grup Yorum üyesi evli mi, eşi ve çocukları var mı?

Abone ol

Grup Yorum üyesi olan bas gitarist İbrahim Gökçek ölümünün ardında hayatı merak konusu oldu. 324 gündür olum orucunda olan İbrahim Gökçek'in ölümü sevenlerini ve ailesini üzdü. Gazi Cemevi'nden sevdiği şarkılar ile son yolculuğuna uğurlanan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek konser yasakları ve baskılara karşı ölüm orucu eylemine başlamıştı. Peki Sultan Gökçek ile evli olan İbrahim Gökçek'in var mı?

Grup Yorum üyesi, 35 yaşındaki İbrahim Gökçek, 324 gündür ölüm orucundaydı. İnsan hakları örgütleri ile yetkililer arasında yapılan görüşme üzerine 2 gün önce ölüm orucunu sonlandıran Gökçek, hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı. Fakat Gökçek, dün hayatını kaybetti ve son yolculuğuna uğurlandı. 

Gökçek'in ölüm haberi Grup Yorum'a ait sosyal medya hesabından ilk olarak ''Doktorları müvekkilimiz İbrahim Gökçek'in hayatını kaybettiği bilgisini verdi'' paylaşımıyla duyurdu. Ardından da şu paylaşım yapıldı:

''Müvekkilimiz İbrahim Gökçek ölüm orucunun 323. gününde direnişine ara vermişti. Bugün yoğun bakımda tutulduğu hastanede ölümsüzleşti. Şarkılarını söyleyebilmek için hücre hücre eridi. Şimdi, Helin'in ve İbrahim'in direniş türküsü bizim dilimizdedir.''

GRUP YORUM ÜYESİ İBRAHİM GÖKÇEK KİMDİR?

İbrahim Gökçek, konser yasakları ve baskılara karşı ölüm orucu eylemine başlamıştı. Ölüm orucuna 323’üncü günde son veren ve tedavi için hastaneye kaldırılan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, 7 Mayıs 2020’de yaşamını yitirdi.

Grup Yorum üyeleri, çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezine polis baskınlarının son bulması, üyelerinin İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinden çıkarılması, 3 yıldır devam eden konser yasaklarının kaldırılması ve üyelerinin serbest bırakılması talepleri için açlık grevi yapıyordu. Gökçek son olarak ölüm orucuna başladığını açıklamıştı.