BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hürriyete mektup var

Hürriyet'in darbe günlükleri haberine tepki.. Gözaltına alınan Gürcihan'ın babası emekli generalden hodri meydan..

Abone ol

Emekli Tümgeneral İhsan Gürcihan'dan Hürriyet gazetesi'ne açık mektup. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan oğlu Behiç Gürcihan hakkında haber yapan Hürriyet'i iddialarını ispat etmeye çağırdı.

Hürriyet'te yayınlanan Toygu Atilla imzalı haberde Gürcihan'ın evindeki bilgisayarında "yeni darbe günlüklerinin" bulunduğu iddia edilmişti. İşte bu haber baba Gürcihan'ı çok kızdırdı.

İSPAT EDİN

Gizli bir soruşturmayı çarpıtarak sunan Hürriyet'e ateş püsküren baba Gürcihan, oğlunun  sahibi olduğu açıkistihbarat.com sitesinden Hürriyet'e açık bir mektup yazdı.

"Yargıyı ve soruşturmanın gizliliğini kaale almaksızın oğluma haksız bir suçlama yapan ve emekli generalleri işin içerisine çekmeye çalışan siz Hürriyet Gazetesi'ni, bu haberin içeriğiyle ilgili ispata davet ediyorum. Bilgisayarda olduğunu iddia ettiğiniz yeni darbe günlüğünü çıkarmanızı ve hemen yayınlamanızı bekliyorum. Bu darbe günlüklerini ben de görmek istiyorum. Hangi emekli generaller yardım etmiş onların isimlerini de açıklayın, bilmek istiyorum.

ESAS AMACINIZ NE?

Yok bunu gizlilik nedeniyle yapamayız, biz soruşturmanın gizliğine saygı duyuyoruz diyorsanız, zaten gizli olması gereken bu haberi gizlilik kuralını hiçe sayarak daha önce nasıl verebildiniz, neden soruşturma safhasının gizliliğine riayet etmediniz?

Çok dürüst ve idealist geçinen yöneticileriniz ortaya çıksın, gizli olduğu iddia edilen bir soruşturmayı işinize gelince gizlilik filan tanımadan nasıl, kimlerle işbirliği içerisinde ve hangi amaçla sulandırdığınızı, insanları zan altında bırakmaktan esas amacınızın ne olduğunu açıklasın."

YÜKSEK'TEN SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Gürcihan'ın gözaltına alınması sırasında tanık olarak bulunan gazeteci Fatma Sibel Yüksek, medyaya tepkili.
Tutanakları çarpıttığı ve olayı başka yöne çektiği iddiasıyla haber yapanlar hakkında dava açacağını duyurdu. Açıkistihbarat adlı siteden "Kamuoyunun ve meslektaşlarımın dikkatine" başlıklı yazısında haberi yapanların yayın yasağını ihlal ettiğini ve haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.