BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet haberi cımbızla seçti

Hürriyet yine yaptı yapacağını. Erdoğan'ın Gaziantep'teki yolsuzluk iddiasıyla ilgili konuşmasını ters yüz etiler.

Abone ol

Gaziantep'teki yolsuzluk iddiasıyla ilgili Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını Hürriyet cımbızla seçince ortaya farklı bir haber çıktı.

Cumartesi günü Beyoğlu Kongresi'nde yolsuzlukla suçlanan kişi hakkında Erdoğan, "velev ki benim partimin üyesi olsun. Çıktığı takdirde ona karşı ne uyguladığımız veya ne uygulayacağız önemli" demişti.

Hürriyet bugün o kişi hakkında haberi vardı. Haberin başlığı çok farklıydı: "Başbakan ’AKP ile ilişkisi yok’ demişti" Gazete, Erdoğan'ın o kişi hakkında söylediği sözlerin ilk cümlesini kullandı. Haberin gerisinde ise şu ifadeler yer alıyor:

"Gaziantep’te fıstık araştırma alanı olan arsayı 14 milyon YTL’ye alıp, 3 gün sonra 87.5 milyon YTL’ye satmakla suçlanan işadamı için Başbakan Erdoğan "AKP ile ilişkisi yok. Nereden çıkarıyorsunuz." diye sinirlenmişti.

Ancak Nuri Üysen’in 2004’te AKP’den İskenderun Belediye Başkanı aday adayı olduğu ortaya çıktı.

Ocak 2004’te AKP’nin bir restoranda düzenlediği, AKP Hatay Milletvekili Mehmet Soydan’ın da katıldığı toplantıda, Üysen’in adı da öteki 6 aday adayı ile birlikte açıklandı. Üysen’in aday adaylığı 13 Ocak 2004’te Zaman Gazetesi’nde yayımlanan bir haberde de geçiyor."

Oysa Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

Orada ismi verilen kişinin partisiyle uzaktan yakından alakası yok. İskenderunlu olan o kişi ''Gaziantepli'' ve ''AK Partili'' diye yazılıyor.

Yazıklar olsun size. Bu nasıl bir anlayış? Bırak onu. Velev ki benim partimin üyesi olsun. Benim partimin üyesi olup da bu tür yanlışı yapabilecek olanlar çıkmaz mı? Çıkabilir. Çıktığı takdirde ona karşı ne uyguladığımız veya ne uygulayacağız önemli.

Olaya böyle bakacağız. Torna kalıbından çıkmıyoruz. Hepimiz insanız'' diyen Erdoğan, hata ve yanlışların olabileceğini, ancak bunların araştırılıp karşı tarafa sorulduktan sonra yazılması gerektiğini bildirdi.