BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  GÜNCEL

Tanıklar dehşet anlarını anlattı

Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan sonra batan gemiden kurtulan kamyon şoförleri, korku dolu dakikaları anlattı.

Abone ol

Güven Karahan Devlet Hastanesi acil servisinde tedavisi yapılan Cevat Şahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bandırma'daki Etibor tesislerinden İstanbul'a kamyonla maden taşıdığını belirtti.

Şahan, geminin hareket etmesinden kısa süre sonra yemeğe oturduklarını ifade ederek, ''Yemeğe başladığımız sırada gemi önce sağa yattı, ardından sola doğru batmaya başladı. Şans eseri kurtulduk, Allah yüzümüze baktı'' dedi.

Elleri titreyerek yaşadıklarını anlatan kamyon şoförü Battal Kocakaya ise ''Yemek masasına oturmuştuk. Bir anda deprem oluyor gibi bir şey oldu'' dedi.

Kocakaya, saat 23.16'da polisi aradıklarını, ulaşamayınca saat 23.21 sıralarında jandarmadan yardım istediklerini belirterek, durumu bildirdikten sonra herkesin kaçışmaya başladığını söyledi.

''Adeta can pazarı yaşanıyordu'' diyen Kocakaya, ''Daha sonra Sahil Güvenlik ekipleri bizi kurtardı. Şans eseri kurtulduk. Aynı firmadan 4 kişiydik biz kurtulduk, ama diğerleri hakkında bilgim yok'' diye konuştu.

GEMİ KAPTANI VE YARDIMCILARI EMNİYETTE

Bu arada, gemi kaptanı Mithat Altın ve yardımcıları tedavilerinin ardından ifadelerine başvurulmak üzere Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Kaptan ve yardımcılarının, ifadelerinin alınması işleminin sürdüğü bildirildi.