BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  MAGAZİN

Hülya Avşar beraat etti

Evinin yanındaki arsada bulunan meyve ağaçlarını havuz yaptırmak amacıyla kestirdiği için mala zarar verdiği iddiası...

Abone ol

Sanatçı Hülya Avşar, evinin yanındaki arsada bulunan meyve ağaçlarını havuz yaptırmak amacıyla kestirdiği ve bu şekilde ''mala zarar verme'' suçunu işlediği iddiasıyla açılan davada beraat etti.

Sarıyer 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Hülya Avşar ile şikayetçi Nazmi Karbuz ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada dinlenen tanık Necati Taşdemir, ''Bahçe düzenlemesini birlikte yaptık. Düzenleme yapılmadan söz konusu yeri gördüm ağaç yoktu. Ayrıca sanığın bize ağaç kesilmesi hususunda bir talimatı olmadı. Bizim de çalıştırdığımız işçilere ağaç kesimi konusunda bir talimatımız olmadı'' dedi.

Esas hakkındaki görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, Avşar'ın beraatine karar verilmesini istedi.

Müşteki avukatı Serpil Akbayır da, ''Müvekkilimin bahçesinden, evlerinin önünden 13 adet ağaç kesilmiştir. Bilirkişi incelemesi ile bu husus tespit edilmiştir. Sanığın ağaçların kesilmesi hususunda mutlak suretle talimatı vardır. Sanığın eline balta alıp da ağaçları kesmesi gerekmez '' diye konuştu.

Hülya Avşar da beraatine karar verilmesini talep etti.

Hakim Erol Ceyhan, Hülya Avşar'ın Nazmi Karbuz'a karşı ''mala zarar verme'' suçunu işlediğinin iddia edildiğini ve eski TCK'nın 1 ile 7 yıl arasında hapis
cezası öngören 516. maddesi uyarınca cezalandırılmasının istendiğini hatırlattı.

Hakim Ceyhan, Avşar'ın dava konusu suçu işlediğinin sabit olmadığını belirterek, CMK'nın 223. maddesinin 2. fıkrasının (e) bendi uyarınca beraatine karar verdi.