BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Hükümeti eleştiren yazar kovuldu

Yeni Şafak gazetesi yazarı Murat Aksoy 5n1k'daki söylediklerinden dolayı gazeteden kovuldu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM

Yeni Şafak
 yazarı Murat Aksoy'un gazetesinden kovuldu. Aksoy'un kovulma sebebi ilse hayli ilginç. Cüneyt Özdemir Twitter'dan yaptığı açıklamada "Yeni Şafak gazetesi yazarı Murat Aksoy 5n1k'daki söylediklerinden dolayı gazeteden kovulmuş. İleri demokrasi!" dedi.

İLK OLARAK CÜNEYT ÖZDEMİR DUYURDU

Geçtiğimiz günlerde katıldığı 5N 1K'da AKP medyasındaki egemen söylemin dışında yaptığı yorumlar ile dikkat çeken Aksoy'un gazetesi Yeni Şafak'tan kovulduğu iddia edilmişti. Ancak Aksoy dün Twitter'da yaptığı açıklamada "gazetemden bana yapılan bir tebligat yok" diyerek iddiaları yalanlamıştı. Gazeteci Cüneyt Özdemirise bugün yine Twitter'dan yaptığı açıklamada Aksoy'un gazetesinden kovulduğunu iddia etti.

AKSOY'DAN SON DAKİKA DOĞRULAMASI

Dün Twitter'da "gazetemden bana yapılan bir tebligat yok" diyerek kovulma


AKSOY PROGRAMDA NE DEMİŞTİ?


CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'e konuk olan Aksoy, hükümetin kriz yönetiminde başarısız olduğuna dikkat çekerken 17 Aralık operasyonunun ardından hukuk sisteminin ve devletin çöktüğünü söylemişti.

Programı izlemek için buraya tıklayın...
 
   

iddiasını yalanlayan Murat Aksoy bugün attığı twee'tle gazetesiyle yolların ayrıldığını duyurdu. Aksoy ayrılığı "Gelen telefon ve twitler konusunda kısa bir not; Yeni Safak'la yollarımızı ayırdık. Trablusgarp" doğruladı.

NAZLI ILICAK'TAN SONRA BİR TIK YUKARI ÇIKTILAR

Aksoy CNN Türk ekranlarında AKP cemaat savaşına dönük tartışmada cemaatin yanında hükümeti de eleştirel bir sorgulamaya tabi tutmuştu. Ancak ne köşesinde ne de sözkonusu televizyon programında "muhalif" denecek bir tutumu olmayan Aksoy'un kovulması hükümet medyasındaki daralmanın da çarpıcı bir örneği oldu. Yeni Şafak'ın kararı bu anlamda Sabah gazetesinin cemaatten yana açık bir tutum alan Nazlı Ilıcak'ı kovmasından farklı bir anlam taşıyor. Aksoy'un kovulması bu yanıyla yeterince taraf olmayan kalemler için yaşam alanı kalmadığı yorumlarına güç kazandırdı.