BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Umutla sağlığına kavuşmayı bekliyor

Adana’da 4 yaşında lösemi hastalığına yakalanan Yağız Yıldız, kök hücre naklinin yapılacağı günü evinde umutla bekliyor. Enfeksiyon riskine ...

Abone ol

Adana’da 4 yaşında lösemi hastalığına yakalanan Yağız Yıldız, kök hücre naklinin yapılacağı günü evinde umutla bekliyor. Enfeksiyon riskine karşılık artık Yağız çok sevdiği polisleri bile camdan seyrediyor.
Sait-Fatma Yıldız çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Yağız’a, bundan yaklaşık 7 ay önce yüksek ateş nedeniyle götürüldüğü hastanede enfeksiyon teşhisi konulmuştu. İlaçlara rağmen rahatsızlığı geçmeyen Yağız’ın, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde lösemi hastası olduğu anlaşılmıştı. Tedavisi için kök hücre nakli gereken Yağız’a müjdeli haberi, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş vermişti. Coş, donör bulunduğunu testlerin başladığını söylemişti. Yağız o günden buyana Adana Acıbadem Hastanesi’nde tedavi görüyor. Ancak Yağız’a bulunan kordon kanı yetersiz olduğu için bir kordon kanı daha bulundu. Şimdi bu kordon kanının test sonuçları bekleniyor. Test sonuçları beklenirken hastanede Yağız küçük ameliyatlar geçirdi. Durumu iyiye giden Yağız 5 gün önce taburcu edilerek evlerine götürüldü.

"YAĞIZ’IN ÇOK SEVDİĞİ POLİSLER BİLE EVE GELEMİYOR"
Yağız, enfeksiyon riskine karşılık evlerine kimsenin girmemesi şartıyla gönderildi. Yüksek enfeksiyon riski olduğu ve hayati tehlikeye neden olabileceği için annesi, babası ve kardeşi de evin içinde maskeyle dolaşıyor. Çok ihtiyaç olmadığı sürece Yağız’ın odasına girmiyor. Bu süreçte Yağız’a, yemek yediren ve ilaç içiren polis ağabeyleri de eve gelemiyor. Yağız’ın bütün sevenleri onu evin dışından pencereden görme imkanı buluyor, moral veriyor. Yağız, şimdi nakil olup kurtulacağı günü bekliyor.

"İSRAİL’DEN 2, KKTC’DEN 3 UYGUN İLİK BULUNDU"
Baba Sait Yıldız ise oğlunun yeniden sağlığına kavuşacağı günleri beklediğini belirterek, "Oğlum kök hücre nakli için gün sayıyor. Bulunan kordon kanı yetersiz geldiği için bekliyoruz. İkinci kordon kanı bulundu. Şimdi onun testleri yapılıyor. Aynı zamanda İsrail’den 2, KKTC’den 3 uygun ilik bulundu. Bunlar bekletiliyor. Önce kordon kanından kök hücre nakli yapılacak. Bunu da önümüzdeki günlerde İstanbul’da yaptıracağız. Oğlumun kurtuluşu çok yakın" dedi.
Oğlunun hayati tehlikesi olduğu için eve kimseyi almadıklarını Yağız’ı görmeye gelenlerin pencereden görüp gittiğini, oğlunun moralinin şuan çok yüksek olduğunu belirterek, kendileriyle yakından ilgilenen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, polis ve hastane yetkililerine çok teşekkür ettiğini söyledi.
(İHA)