BIST 10.316
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,22
HABER /  POLİTİKA

Hükümete en aba övgü

Rusya ile karşılıklı vizelerin kaldırılmasının yankısı sürüyor. Süleyman Demirel 'önemli bir adım' olarak gördü.

Abone ol

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, anayasa değişikliğiyle ilgili referandumda 'Evet' oyu kullanıp kullanmayacağına ilişkin soruyu, " Şu an bir şey söylemem mümkün değil. Daha sonra bakarız." şeklinde cevapladı.

Rusya ile vizelerin kaldırılmasını "Önemli bir adım" diye değerlendiren Demirel, "Türkiye'ye 2,5 milyon turist geliyor. Geliyorlar bizim plajlarımızda dinleniyorlar, eğleniyorlar. Biz vizeyi kaldırıyoruz. Bu çok büyük bir iş. Dünya'ya ayak uyduruyoruz." dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağ Kampüsü'nde kendi adını taşıyan kültür merkezinde gerçekleştirilen "Geleneksel İTÜ günü" etkinliklerine, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yanı sıra 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, bilim ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende İTÜ rektörü Muhammed Şahin meslekte 60, 50 ve 40'ıncı yılını dolduran İTÜ mezunu mühendislere 'Altın-Gümüş Arı' ve teşekkür plaketlerini takdim etti.

İTÜ'nün 237.yılı geleneksel Anı Günü törenleri sırasında kürsüye çıkan Süleyman Demirel, insanlık tarihinin son 50 yılda en hareketli zamanın yaşadığını, bu yılar içerisinde savaşlar gibi çok kötü olayların yaşandığını belirterek: "Ancak her şeye rağmen dünya bu elli yılda altın değerini yaşamıştır. Yeni keşif, yeni icatlar yapılmıştır. Hem ülkemiz hem de kurumlar gelişti. Gelişmelere sadece devlet değil, bilim adamları da ilgi göstermelidir. 1982'den 2010 yılına kadar dış ülkelerde imar ve inşa yaparak 155 milyon dolar iş yapmış mimar ve mühendislerimiz var. Mühendisler yine bu müessesenin üyeleri. Bunlarla övünmemiz lazım. Türkiye'nin imar ve inşa gücü bugün Dünya'da 10'uncudur." şeklinde konuştu.

Rusya'yla vizelerin kaldırılmasını önemli bir adım olarak niteleyen Demirel, "Türkiye'ye 2,5 milyon turist geliyor. Geliyorlar bizim plajlarımızda dinleniyorlar, eğleniyorlar. Biz vizeyi kaldırıyoruz. Bu çok büyük bir iş. Dünya'ya ayak uyduruyoruz. Türkiye, dünyadaki yarışın gerisinde kalamaz ve Türkiye bir dünya devleti olarak yoluna devam etmelidir." ifadelerini kullandı.