BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.507,38
HABER /  POLİTİKA

Hükümet zor durumda

DYP lideri Ağar, Lübnan'a asker gönderme konusunda hükümetin zorda olduğunu söyledi

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Lübnan'a asker gönderme tartışmalarıyla ilgili olarak, "Hükümetin zor durumda olduğu görünmektedir. Irak krizinde olduğu gibi hükümetin bu konuda da bir yerlere söz verdiği anlaşılıyor" dedi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne gitmek üzere hava yoluyla Malatya'ya gelen Ağar, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ağar, Lübnan'a Türk askeri gönderilmesi konusundaki tartışmalarla ilgili soru üzerine, konunun yetkilisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu belirterek, son sözü söyleyecek olan kurumun TBMM olduğunu kaydetti.

Hükümetin zor durumda olduğunun görüldüğünü ifade eden Ağar, Irak krizinde olduğu gibi şimdi de hükümetin bir yerlere bir takım sözler verdiğinin anlaşıldığını ileri sürdü. Ağar, şöyle konuştu:

"Anayasa'ya göre bu işte yetkili kurum Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Son sözü söyleyecek makam da TBMM'dir. Söylenen sözlerin doğruluğu, yapılan işlerin yanlışlığını değiştirmez. Bu durumda hükümetin zor durumda olduğu görünmektedir. Irak krizinde olduğu gibi hükümetin bu konuda da bir yerlere söz verdiği anlaşılıyor. Bu sözü yerine getirme aşamasında Türk kamuoyunun da zorlukları vardır. Bu zorlukları kaldırmak için bir takım kamuoyunu hazırlama çalışmaları yapılmaktadır. Hükümetin bir arzusu ve talebi varsa bunu meclise getirecektir. Bu talebin ülkenin hangi menfaatleri hakkında gerektiği konusunda meclisi ve Türk kamuoyunu ikna etmelidir. Gerek Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, gerek Avrupa Birliği'ndeki siyasi çevreler hükümetin bu konuda söz verdiğini söylemektedir. Hükümet, doğruları ve gerçekleri meclis ve kamuoyuyla paylaşamamaktadır. Hükümetin her zaman yaptığı yanlış, dış politikayı iç politikaya alet etmektir."