BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Hükümet Öcalan'la görüşecek mi Başbakan açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu artan PKK saldırıları için hükümetin Abdullah Öcalan'la bir görüşme yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalara noktayı koyarak, "İmralı ile görüşmemizi gerektiren bir durum yoktur" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümetin PKK saldırıları ve çözüm süreci kapsamında Abdullah Öcalan ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin tartışmalar için "İmralı ile görüşmemizi gerektiren bir durum yoktur." diye açıklama yaptı.

Davutoğlu, A Haber'de katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin kritik açıklamalar yaptı. Özellikle Cizre ve PKK saldırıları üzerinde duran Davutoğlu,  "Öcalan'la görüşme olacak mı?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"PKK saldırılarına ilişkin hükümetin Abdullah Öcalan'la temas kurup kurmadığı üzerine gelen soruya, Davutoğlu, "İmralı ile görüşmemizi gerektiren bir durum yoktur. İmralı ile geçmişte yapılan görüşmelerin ana odağı silahsızlanmaydı. Silahsızlanmayı, silahların Türkiye'yi terki... 2013'te bu çerçevede yapılan görüşmelerdi. Şu anda böyle bir irade, böyle bir yaklaşım, böyle bir perspektif oluşmadan görüşmenin bir anlamı yok." 

HDP'YE CİZRE MESAJI: BURASI SURİYE DEĞİL!

Davutoğlu, Cizre'ye yürüyen HDP'liler için "Kamu düzenine uymak zorundalar" dedi. Özerklik ilanlarıyla ilgili "Burası Suriye değil! öyle kafasına göre herkes kanton falan ilan edemez. Demokratik hukuk devletinde yönetim sisteminin ne olduğu, nasıl yürüyeceği belli." diye konuştu.