BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümet BDP'lilere ayar çekti!

Çözüm süreci kapsamında ardı arkası kesilmeyen BDP'lilerin ve PKK'nın yaptığı açıklamalar hükümeti harekete geçirdi. Hüseyin Çelik, 'düzgün konuşun' imasında bulundu.

Abone ol

Hüseyin Çelik, Çözüm Süreci devam ederken bazı BDP'li milletvekillerinin ve PKK'lıların "zafer kazanmış edasıyla ve tehdit eder gibi" açıklamalarının kamuoyunun moralini bozduğunu söyledi.

30 yıllık PKK sorununu bitirmek için yeni bir süreç başlatan ve nihai hedefi PKK'nın silah bırakması olan Çözüm Süreci kapsamında bazı BDP'li milletvekilleri ve Kandil'deki PKK'lı teröristlerin "zafer kazanmış edasıyla yaptığı açıklamaları, tehdit eder gibi konuşmaları"nın kamuoyunda rahatsızlık yarattığı AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından da dile getirildi.

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Çelik, "BDP milletvekilleri ile terör örgütü PKK yöneticilerinin açıklamaları kamuoyunda endişeye, moral bozukluğuna yol açıyor" uyarısında bulundu.

AÇIKLAMALARI MORAL BOZUYOR

Çelik, "PKK'lıların, BDP'lilerin ne söylediğine biz karar veremeyiz. Onların ne söylediğinden ziyade onların hangi söylediklerinin, devlet ve Hükümet tarafından makul ve makbul kabul edileceği önemlidir. Süreç endişeye mahal olmayacak şekilde yürüyor" dedi.

Öte yandan Bugün'e konuşan İngiltere ile uzun yıllar çatışan IRA'nın siyasi kanadı Sinn Fein milletvekili Conor Terence Murhpy de Çözüm Süreci'nde kullanılan dile dikkat edilmesi gerektiğini, kendilerinin o süreçte tehdit dilini kullanmadıklarının altını çizdi.

SINN FEİN: TEHDİT DİLİ KULLANMADIK

Murphy, "Her iki taraf da temkinli bir dil kullandı. Bazen uslüp sertleşti. Ancak hiçbir zaman savaşa döneriz" demedik. Tehdit dili kullanmadık" ifadelerinine yer verdi.


Aysel Tuğluktan kızdıracak Öcalan iddiası!

Çözüm süreci ile ilgili konuşan Aysel Tuğluk, Öcalan'a özgürlük ve siyaset yapma hakkı isterken, Ahmet Türk de BDP ve KCK'lılara serbestlik imasında bulundu. (Devamı...)

40620.jpg

Bir gerillanın burnu kanarsa kıyamet kopar!

Kandil açıklaması sonrası ilk kez İnternethaber'e konuşan Aysel Tuğluk sürece yönelik açıklamalarda bulundu. (Devamı...)

39612.jpg

Demirtaş'tan inanılmaz tehdit!

Demirtaş askerin PKK'lılara operasyon düzenlemesi halinde ne yapacaklarını açıkladı! (Devamı...)

40250.20130509144326.jpg

Karayılan'dan Ankara'yı gerecek 3 şart

Kandil taleplerini artırıyor. PKK terör örgütü listesinden çıkarılsın, Öcalan serbest kalsın ve özel kuvvetler lağvedilsin gelen son talep oldu. (Devamı...)

39689.jpg

Abdullah Öcalan özgür kalacak!

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, çözüm sürecine destek istediği konuşmasında, Öcalan dahil, cezaevlerinde yatanların özgür kalacağını söyledi. (Devamı...)

40185.jpg

PKK'dan Ankara'yı gerecek çekilme şartı!

Terör örgütü PKK çekilmeye bir gün kala yeni şartlar öne sürdüler. Ankara bu açıklamaya ne diyecek? (Devamı...)

40408.jpg