BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,29
HABER /  POLİTİKA

Aysel Tuğluktan kızdıracak Öcalan iddiası!

Çözüm süreci ile ilgili konuşan Aysel Tuğluk, Öcalan'a özgürlük ve siyaset yapma hakkı isterken, Ahmet Türk de BDP ve KCK'lılara serbestlik imasında bulundu.

Abone ol

Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen halk toplantısında konuşan Aysel Tuğluk öyle bir iddia da bulundu ki, bu sözler çok tartışılacak: "Kimse Öcalan'a terörist diyemeyecek!"

Tuğluk, artık PKK ve Öcalan'a kimsenin terörist demeyeceğini iddia ederken, Öcalan'a özgürlük ve siyaset yapma hakkı istedi. Ahmet Türk de PKK'lıların sınır dışına çıkışı neticesinde KCK ve PKK'lıların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

BDP ve DTK tarafından Van'ın Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçelerinde düzenlenen halk toplantılarında konuşan DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ve DTK Eş Başkanı Ahmet Türk'ün bazı açıklamaları dikkat çekti.

ANF'nin haberine göre, Tuğluk, "Sayın Öcalan'ın Newroz manifestosu, önemli bir manifestodur. Sayın Öcalan, 'demokratik bir çerçeve içerisinde bu sorunu çözelim, herkes konuşsun, herkes dinlensin' dedi. Sayın Öcalan'ın bu manifestosu dünya çapında büyük bir önem kazandı." dedi.

"PKK ve Öcalan teröristtir" diyenlerin bu süreçte bu sözleri artık tekrarlayamayacaklarını da iddia eden Tuğluk, "Sayın Öcalan özgürleştirilmeli, kendi halkının içinde siyaset yapma koşullu yaratmalıdır. Bugün gerillalar çekiliyor, bu büyük bir fedakarlık örneğidir. Kürt halkı gerillasını hiç unutmaz, Kürt halkı gerillasıyla beraberdir ve barış yoluna beraber çıkacaktır. Kürt halkı savaşta da barışta da gerillasıyla beraberdir" şeklinde konuştu.

GERİLLA GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ SIRA SİYASETÇİLERDE

"Gerilla görevini başarıyla yerine getirdi, şimdi artık sıra Kürt ve Türk siyasetçileri ve Kürt halkındadır. Yarınlarımızı düşünüyorsak, savaşsız bir yarın istiyorsak bütün yüreğimizle bu süreci desteklemeliyiz ve sahip çıkmalıyız" diyen Ahmet Türk ise, "Başlatılan barış sürecinde tutsak Kürt siyasetçileri ve Kürtlerin çocukları serbest bırakılmadığı sürece bu sürecin anlamsız olacağı" ifadelerine yer verdiği konuşmasında, "Sayın Öcalan'ın çağrısıyla PKK elinde bulundurduğu esirleri serbest bırakması ve gerillaların sınır dışına çıkma kararı büyük bir karar olduğunu bunun karşılığında samimiyetini göstermesi için devlet ve hükümetin de olumlu adımları atması gerekiyor" dedi.