BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Kış geri geldi

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. İşte yurtta hava durumu...

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta başından bu yana yurdun doğu bölgelerinde etkili olan yağışlı havaya ilave olarak, bugün batı bölgelerin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

SICAKLIK AZALIYOR YAĞIŞ GELİYOR

Yağışlı sistemin Cuma gününden itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar güney ve iç kesimler başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olmasının beklendiği belirtildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale, Balıkesir, Kahramanmaraş, Osmaniye, Sivas ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÖĞLEDEN SONRAYA DİKKAT!

Yağışların; öğleden sonra İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Balıkesir'in güney ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin güneybatı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önmemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde, yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Balıkesir'in güney ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı vb. ) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile Edirne ve Tekirdağ'ın güney ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Balıkesir'in güney ve batı ilçelerinde (Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, Havran, Bigadiç, Sındırgı ve Dursunbey) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus hadisesi görülmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra İzmir, Manisa, Uşak, Denizli ve Aydın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Göller Yöresi ile Antalya'nın iç ve batı ilçelerinin, akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş ve Osmaniye ile Adana'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Konya'nın batı ilçelerinin, gece saatlerinde Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesiminde yer yer sis hadisesi görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.