BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Hukuk böyle bir gaf görmedi!

Gafın sahipleri Halkbankası avukatları. Yapılan hata "ufak" bir unutkanlıktan kaynaklanıyor.

Abone ol Halk Bankası hukukçuları, YTL'ye geçildiğini unutup eski Genel Müdür Yenal Ansen ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında 468 milyar YTL'lik (468 katrilyon lira) dava açtı. 

Eski Genel Müdür Yenal Ansen ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında usulsüz kredi vererek bankayı zarara uğrattıkları gerekçesiyle açılan 468 milyar YTL'lik  (468 katrilyon lira) tazminat davası dünyanın en yüksek tazminat davası oldu.

TÜRKİYE BÜTÇESİNDEN YÜKSEK TAZMİNAT

Avukatların açtığı dava dilekçesinde YTL-TL karışıklığı yaşanınca, tam 468 milyar YTL (486 katrilyon) ile dünyanın en yüksek tazminatı talep edilmiş oldu. İstenen rekor tazminat miktarı karşısında şoke olan sanıkların avukatı Haluk Peşken, mahkemeye verdiği itiraz dilekçesinde, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinin 205 milyar YTL, davacı bankanın sermayesinin ise 1.250 milyon YTL olduğu düşünüldüğünde, husumet gözler önünü serilmektedir" dedi.

'İSLAH EDER, DÜZELTİRİZ'

Halk Bankası Hukuk Müşaviri Nurhan Küçükkayalar ise yanlışlığın sonradan farkına vararak, kendi imzasıyla açılan dilekçede maddi hata yapıldığını belirtti ve "Islah eder, dilekçemizi düzeltiriz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Takvim