BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,20
HABER /  GÜNCEL

Bu kadarına da pes!

DTP'li Belediye Başkanı haddini aştı. 7 askeri şehit eden canlı bombayı bakın ne olarak tanımladı.

Abone ol DTP’li başkan, 7 askerin şehit olmasına neden olan PKK’lı teröristi ‘Kadın özgürlük mücadelesinin öncüsü’ ilan etti

DTP skandal bir açıklamaya daha imza attı. Tunceli’nin DTP’li Belediye Başkanı Songül Erol Abdil , 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusal Mücadele Günü’nde, 1996’da Tunceli’de intihar saldırısı düzenleyerek 7 askerin şehit olması, 33 askerin de yaralanması neden olan PKK’lı terörist ‘Zilan’ kod adlı Zeynep Kınacı’yı ‘Kadın özgürlük mücadelesinin öncüsü’ ilan etti.

Öcalan için Çanakkale Cezaevi’nde kendisini yakan Sema Yüce’yi de özgürlük mücadelesinin sembolü olarak gösterdi: “Despotik erkek egemen bu sömürü ve soygun düzeninde, doğal ve sıradan bir durummuş gibi yaşamın çeşitli alanlarında kadına yapılan baskılar, taciz, tecavüzler, tutsak kadınlara yönelik uygulanan her türlü insanlık dışı uygulamalar varlıklarını devam ettirdikçe, kadının özgürlük mücadelesi devam edecektir. Mirabel kardeşler gibi, Dersimli Bese, Semalar ve Zilanlar gibi...”

Kaçırılan erlere ’esir’ ifadesi
Başkan Abdil’in Zilan ve Sema ismini söyleyeceği sırada bir grup yüksek sesle zılgıt çekip bağırarak isimlerin duyulmasını önledi. Ancak Abdil’in gazetecilere dağıttığı konuşma metninde bu isimler yer aldı. Songül Erol Abdil, Hakkari Dağlıca’da PKK’lı teröristlerin saldırısında 12 askerin şehit edilmesi sırasında kaçırılan 8 asker içinde ‘esir’ ifadesini kullandı.