BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  DÜNYA

Denktaş oh be dedi

Denktaş ve Talat Kıbrıs'ı ve Annan Planı'nı tartıştı. Esprili konuşmalar vardı.

Abone ol

KKTC Cumhurbaşkanı Talat ve KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Denktaş, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin (UKÜ) bu gece organize ettiği, ''KKTC'de Rejim Tartışmaları: Başkanlık Sistemi mi, Parlamenter Sistem mi'' konulu panelde konuştu.

HAPI YUTMUŞTUK

İzleyicilerin sorularını da yanıtlayan Talat ve Denktaş'ın konuşması zaman zaman esprili bir havada geçti. Bugünkü durumu yüzde 65 ''evet''e borçlu olduklarını dile getiren Talat, ''Rumlar da 'evet' demiş olsaydı...'' ifadesini kullanınca Denktaş, ''O zaman hapı yutmuştuk'' dedi.

ALLAH PAPADOPULOS'TAN DUACI

Talat, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un Annan planını şeytanlaştırdığını ve Denktaş gibi katı bir tutum izlediğini söyleyince, Denktaş da, ''Allah Papadopulos'dan razı olsun yoksa hapı yuttuyduk'' karşılığını verdi.

DENKTAŞ OH BE DEDİ 

Devleti daha etkin hale getirmek gerektiğini kaydeden Talat, ''Annan planı iyiydi, kötüydü tartışmasına gerek olmadığını, zamanında çok tartışıldığını'' ifade ederek, ''Annan planı geride kaldı'' dedi. Denktaş, bu kezde ''Oh be!'' ifadesini kulladı. Denktaş ve Talat arasındaki Annan planıyla ilgili karşılıklı konuşmalar esprili bir havada geçti ve dinleyicileri güldürdü.