BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Aranan adam bulundu

Medyası Barzani'yi arıyor. Son iddia bir cep telefonu ile görüntülendiği yolunda. Nerede mi?

Abone ol

Nerede olduğu konusunda sayısız söylenti çıkan Barzani, dün ünlü moda merkezi Montenapoleone Caddesi’ndeki Kiton mağazasında alışverişte görüldü. Barzani’ye 10 Kürt koruma eşlik ediyordu...

Bir süredir ortada görünmeyince suikasta uğradığı, hasta olduğu, Karayılan ile Bayık’ı NATO üssüne götürdüğü gibi hakkında birçok söylenti çıkan Kuzey Irak Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani dün Milano’da görüldü.

Vatan gazetesinin iddiasına göre Türkiye saatiyle 15.30 sularında kentin moda merkezi olan Montenapoleone Caddesi’ndeki ünlü Kiton mağazasında alışveriş yaparken rastlanan Barzani’nin yanında 10 Kürt koruma vardı.

Yaralandığı söylendi

Barzani’nin Irak’tan hiçbir açıklama yapmadan ayrılması üzerine önce Arap medyası tarafından, suikasta uğradığı ve yaralı olduğu iddia edildi. Bu iddiayı, saldırının El Kaide tarafından, hatta PKK tarafından gerçekleştirildiği haberleri takip etti.

Bu gelişmeler üzerine Barzani’nin sözcüsü Fuat Hüseyin bir açıklama yaptı ve “Başkan Barzani 1.5 ay önce ertelediği yurtdışı gezisine çıkmıştır. Türkiye ile yaşanan kriz nedeniyle bunu ertelemişti. Ziyaret tamamen özel ve kişiseldir. Ziyaretini tamamlar tamamlamaz geri dönecek” dedi.

‘İsrail’de hastanede’ iddiası

Son iddiaya göre ise Barzani’ye yardımcılarından biri tarafından suikast düzenlendi. İsrail istihbaratına yakın Debka sitesinin iddiasına göre, Barzani geçen Cuma suikastta yaralandı ve Tel Aviv’de bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.