BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Huber Köşkü'nde sürpriz zirve

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan Huber Köşkü'nde sürpriz bir zirve yapıyor

Abone ol

Silvan'da 13 askerin şehit edilmesi devletin zirvesini hareketlendirdi. Başbakan Erdoğan programında olmadığı halde Cumhurbaşkanı Gül ile 2 saat süren bir görüşme yaptı.

"Bundan sonraki süreç çok daha farklı stratejilerle ve uygulamalarla kendini gösterecektir" diyen Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerinden sonra gerçekleşen sürpriz zirve, "Somut adımlar atılmaya başlandı mı?" yorumlarına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde bir araya geldi. Üsküdar'daki konutundan bu sabah çıkan Başbakan Erdoğan, sürpriz bir şekilde, İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Gül'ün kaldığı Tarabya'daki Huber Köşkü'ne geldi. Saat 11.30 civarında Köşk'e giriş yapan Erdoğan yaklaşık 2 saat Köşk'te kaldı. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

TERÖRLE MÜCADELE YENİ DÖNEM Mİ?

Başbakan Erdoğan son yaptığı açıklamada bundan sonraki sürecin çok daha farklı stratejiler ve uygulamalarla kendini göstereceğini söylemişti.

Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra konu Meclis'te de gündeme geldi. Demokratik Açılım'dan da sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay terör konusunun siyaset malzemesi yapılmamasını isteyerek muhalefet partilerine seslendi.

Atalay, "Önümüzdeki günlerde bu sorunların çözümüyle ilgili muhalefetin kapısını çalacağız. Hiçbir ön şart getirmeden, diyeceğiz ki; 'gelin Türkiye'nin bu sorunlarını çözelim. Hazırlıklarınızı yapın. Hepimiz birlikte bunları göğüsleyelim" dedi.

Bütün bu gelişmelerin ışığında Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın sürpriz bir şekilde bir araya gelmesi dikkat çekti.

HAYRUNNİSA GÜL VE EMİNE ERDOĞAN BULUŞMASI

Cumhurbaşkanlığından edinilen bilgiye göre, programda olmayan görüşme, son anda gelişti.

Görüşmenin özel nitelikte olduğu ve Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül ile Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da hazır bulunduğu belirtildi.