BIST 10.127
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.454,34
HABER /  GÜNCEL

HSYK'dan o savcıya inceleme

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan Ergenekon savcısına şok soruşturma...

Abone ol

HSYK, Şike Soruşturması savcısı Mehmet Berk ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında soruşturma başlatan özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız hakkında inceleme başlattı.

İnceleme gerekçesi iddianamelerde üçüncü kişilere ait ses kayıtlarının yer alması oldu. İnceleme sonrasında Berk ve Kansız hakkında soruşturma başlatılabilir.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3'ncü dairesi, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Mehmet Berk ve Cihan Kansız hakkında özel hayatın gizliliğini ihlal ettikleri iddiasıyla inceleme başlattı. HSYK, Şike Soruşturması'nı yürüten savcı Berk hakkındaki incelemeye, iddianame ek delilleri arasına 3. kişilerin hakaret içeren dava dışı telefon kayıtlarının iddianameye konmasını gerekçe gösterdi.

Savcı Cihan Kansız için başlatılan incelemenin gerekçesi de aynı oldu. HSYK, Savcı KIansız'ın Oda TV soruşturmasında, tutuklu sanık Nedim Şener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ses kayıtlarını iddianameye koymasını özel hayatın gizliliğini ihlal kabul etti.
CHP'li Atilla Kart'ın yaptığı suç duyurusuna üzerine, savcı Kansız pakkında inceleme başlatılmasına karar verildi.

İnceleme kararı sonrası, iki müfettiş Beşiktaş'da bulunan özel yetkili mahkemede savcı Berk ve Kansız'ın ifadesini aldı. Yapılacak araştırma sonrasında, savcı Kansız ve Berk hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağına karar verilecek.

KILIÇDAROĞLU VE NEDİM ŞENER'İN GÖRÜŞMELERİ DOSYAYA GİRMİŞTİ

Oda TV iddianamesinin ek delil klasörlerinde yer alan bazı telefon görüşmeleri ortaya çıkınca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Oda TV davasının tutuklu sanığı gazeteci Nedim Şener arasındaki telefon kayıtları da basına yansımıştı. Basına yansıyan görüşmelerde CHP lideri Kılıçdaroğlu, Nedim Şener'e, yurtdışından alınan İETT otobüslerinde yolsuzluk olduğunu ve Eyüp'te nişanlı bir çifte saldırı olduğunu anlatıyor ve haber yapmasını istiyor.

HSYK'DAN DENİZ FENERİ AÇIKLAMASI

HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici yaptığı yazılı basın açıklamasında Deniz Feneri Davası'na bakan üç savcı hakkında verilen soruşturma ve kovuşturma izninin Deniz Feneri Davası ile ilgili olmadığını belirtti. Hamsici soruşturma nedeninin "resmi belgede tahrifat" ve "görevi kötüye kullanma" iddiası olduğunu söyledi.