BIST 10.275
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.458,49
HABER /  GÜNCEL

Anter'in vatan hasreti sona eriyor

Musa Anter'in oğlu Anter Anter 1972 yılında çıkarıldığı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına yeniden kavuşacak

Abone ol

Daha önce Türk vatandaşlığından çıkarılan ve 40 yıldır İsveç'te yaşayan Anter Anter, hasta olması nedeniyle başvuru dilekçesini Manşet Haber'in genel yayın yönetmeni Adnan Yüce aracılığıyla Ankara Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne verdi.

Anter'in başvuru formunda, 4 yaşındaki oğlu Sheho Musa Anter'e de kendisiyle birlikte Türk vatandaşlığı verilmesi yönünde talebi oldu.

Adnan Yüce, yaptığı açıklamada, Anter Anter'in, özel izinle Türkiye'de bulunduğunu, ancak hasta olması nedeniyle başvuru dilekçesini kendisinin verdiğini ifade etti.

Yüce, ''Anter Anter'e yeniden Türk vatandaşlık verilmesi için Sayın Başbakan Erdoğan'ın da talimatı olmuştu. Anter'in başvurusu beklenen başvuruydu. 43 yıllık hasret bitiyor'' diye konuştu.

40 YIL ÖNCE VATANDAŞLIKTAN ÇIKARTILDI

Hakkında 21 yıl önce verilen "Türkiye'ye giriş yasağı" nedeniyle yurda gelemeyen, 1992 yılında öldürülen Yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter, bir aylık özel izinle geldiği Türkiye'de, Nusaybin'e bağlı Akarsu beldesindeki baba ocağında hasret gideriyor.

Musa ve Hale Anter'in 3 çocuğun en büyüğü olan ve 1945 yılında İstanbul'da doğan Anter Anter, yaşanan gençlik çatışmalarından dolayı 11 Nisan 1969'da babası tarafından İsveç'e gönderildi. 1972 yılında da bilmediği ve hala öğrenemediği nedenden dolayı vatandaşlıktan çıkarılmıştı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A MEKTUP YAZMIŞTI

Anter Anter, Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak Türkiye'ye giriş yapmasına izin verilmesini istemişti. Anter, Erdoğan'a yazdığı mektupta şunları yazmıştı:

"Sayın Başbakanım!

Ben Musa Anterin oğlu Anter Anterim. 42 senedir memleketime gidemiyorum. 67 yaşına geldim memlekete girişimin yasaklanmasının sebebini hala bilmiyorum. Siz mazlumların umudu oldunuz. Hiç olmazsa bir kere olsun babamın mezarına gidip bir Fatiha okumama izin veriniz. 1969 senesinde İsveçe gittim ve o gün bugündür orada yaşıyorum. Sizki bir konuşmanızda Ben Musa Anterin acısını içimde hissediyorum diyen biri olarak ben de Anter Anter olarak o acıyı en az sizin kadar içimde hissediyorum. Gerekeni yapacağınıza inancım sonsuz. Sevgi ve saygılarımı sunarım."

ÖZEL İZİNLE GELMİŞTİ!

Anter'in mektubu kısa süre içinde yanıt bulmuş ve Başbakan Erdoğan'ın da desteğiyle kısa sürede özel izin çıkarılmıştı.

 Anter Anter, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği bir aylık özel izinle Türkiye'ye gelerek babasının Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Akarsu Beldesi'nde bulunan mezarı başında gözyaşları arasında dua etmişti.

İŞTE ANTER ANTER'İN YILLAR SÜREN HİKAYESİNİN BELGELERİ...

 

 

1.20120203125012.jpg

İŞTE YENİDEN BAŞVURU BELGESİ...

2.20120203125026.jpg