BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,63
ALTIN 2.382,88
HABER /  GÜNCEL

Hrant Dink cinayetinde şok belge

Dün gece öyle bir iddia ortaya atıldı ki davada herşey değişti. Eğer doğruysa Dink cinayetini devlet önceden biliyormuş!

Abone ol

Hrant Dink suikastiyle ilgili soruşturma dosyasına giren çok önemli bir belge Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programında dün ortaya çıkmıştı. O belgede Hrant Dink suikastini gerçekleştiren Ogün Samast'ın İstanbul'a geldiğinde arkadaşları tarafından karşılandığı yazıyordu.

Dink suikastiyle ilgili belge ilk olarak dün CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de gündeme gelmişti. İddiaya göre açıklanan söz konusu belge Ramazan Akyürek tarafından mahkemeye gönderilmiş.

Belgede "Ogün Samast'ı İstanbul'a geldiğinde arkadaşları karşıladı" yazıyor. Bu belgeyi Tarafsız Bölge'de Dink ailesinin avukatlarından Bahri Belen açıklamıştı.

Belen program sırasında, "İddianamede ve bu davanın belgeleri içinde olmayan bir şeyi, bir önceki duruşma öncesi dosyaya gönderilen bir belge, ki bunu eski Trabzon Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olan kişinin imzasıyla geldi, hiç bugüne kadar yok, dosyada görmedik yani. Diyor ki Ogün Samast'ı İstanbul'a geldiğinde arkadaşları karşıladı" demişti.

Belen'in bahsettiği isim, kısa bir süre önce Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan alınan Ramazan Akyürek.

Gönderdiği belge, cinayetten 2 gün önce Ogün Samast'ın izlendiğini ortaya koyuyor.

İşte CNN Türk'te yayınlanan o belge;




AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA

[PAGE]

Dönemin Emniyet Genel Müdürü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tarafından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen "Gizli" ibareli yazının son kısmında şu tespitler yer alıyor:

"Bahse konu şahsı (Hrant Dink) öldüren Ogün Samast isimli şahsı İstanbul'a geldiğinde otogarda karşılayan Orhan Özbaş, Turan Meral, Kaan Gerçek isimli şahısların sorgulama işlemlerine başlandığı, suikastte kullanılan mermileri temin eden Salih Hacısalihoğlu isimli şahsın tutuklanıp ilimiz (İstanbul) özel tip cezaevine konulduğunu, Trabzon ilinde yakalanan Coşkun Iğcı isimli şahsın yakalanarak ilimize (İstanbul) gönderildiği ve ilimiz cumhuriyet başsavcılığınca serbest bırakıldığı, 31-01-2007 tarihinde TEM şube müdürlüğümüze gelerek bilgi vermek istemesi üzerine bilgi alma tutanağı yapıldığı..."