BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,55
ALTIN 2.380,93
HABER /  DÜNYA

En güçlü adayı kimlikle vurdular

KKTC'de seçimlerin en güçlü Cumhurbaşkanı adayı Eroğlu'nun başı bu kez de Rum kimlikleriyle belada!

Abone ol

KKTC'de geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın torununun Kıbrıs Rum yönetimi pasaportu almasıyla bir dönem tartışılan 'Rum kimliği', Başbakan Eroğlu'nun ailesi ve bazı bakanların da kimlik aldığının medya yer almasıyla yeniden alevlendi.

Rum İçişleri Bakanlığı, bugüne kadar 100 bine yakın Kıbrıslı Türk'ün kimlik ve pasaport aldığını açıkladı.

Ailesi Rum kimliği aldığı ileri sürülen Başbakan Derviş Eroğlu, muhaliflerinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bireysel hak olan kimlik konusunu suistimal ettiğini belirterek, "Daha önce bizi, 'Sizlere kimlik verdirtmeyeceğiz' diye tehdit ediyorlardı. Şimdi ise, kimlik üzerinden saldırıyorlar. Bu tür iddialara cevap vermeyeceğim" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, geçtiğimiz yıllarda Rumların pasaport ve kimlik vermeyi suistimal ettiğini belirterek halka iade edin çağrısı yapmıştı.

KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kendi adını taşıdığı torunu Rauf Kürşat Denktaş'ın da Rum kimliği alması geçtiğimiz yıllarda adada yoğun bir şekilde tartışılmıştı.

Zor durumda kalan Rauf Denktaş, "Bu bir bireysel haktır. Rumların işgal ettiği bizim de ortak olduğumuz Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kimliğidir" diyerek torununu savunmaya çalışmıştı.