BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,66
ALTIN 2.386,59
HABER /  POLİTİKA

87 yaşındaki Ecevit Tekel eyleminde

Rahşan Ecevit uyarıları dinlemedi, Tekel eylemine katıldı. 87 yaşındaki Ecevit sabaha kadar nöbet tutacak.

Abone ol

87 yaşındaki Ecevit ‘’Ben dirençliyimdir, sabaha kadar işçilerimizin yanında olacağım’’ dedi. Rahşan Ecevit eşinin cenaze töreninde de TBMM’den Devlet mezarlığına kadar üç kilometre yürümüştü

Ecevit, TEKEL işçilerini destek olmak için Türk-İş Genel Merkezi’ne geldi ve işçilerden direnişlerini sonuna kadar sürdürmelerini istedi. Rahşan Ecevit’in oturduğu ve Diyarbakır’dan gelen işçilerin bulunduğu bölüme, bir süre sonra sürpriz bir ziyaretçi de katıldı.

Bir dönem AKP’den milletvekili aday adayı olan, DTP’ye de yakınlığı ile dikkat çeken ve PKK propogandası yaptığı gerekçesiyle tutuklu kalan Nil Demirkazık da Diyarbakır çadırına geldi. Direnişçi işçiler çadıra şair Ahmet Arif’in “Adiloş Bebe” şiirinin mısralarının bulunduğu pankartlar da astı.

‘’YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA’’

Tekel’in kadın işçileri, polisten biber gazı yiyen CHP milletvekili Çetin Soysal’ı ziyaret edip ‘’Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’’ şarkısını söylediler.

Tekel’in kadın işçileri, Abdi İpekçi parkında polisin müdahalesi sonrası biber gazı yiyen CHP İstanbul milletvekili Çetin Soysal’a teşekkür ziyareti yaptılar ve hep birlikte ‘’Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’’ şarkısını söylediler.

Ellerinde ekmeklerle Meclise gelen TEKEL işçisi ve işçi eşi olan toplam 50 kadın, Soysal'a bir buket çiçek de verdi. Soysal, TEKEL işçilerinin ekmek, yaşam ve onur mücadelesi verdiğini belirterek’’ Bu hükümet Haiti'ye nasıl yardım ediliyorsa, kendi ülkemizde yaşanan depremi de görsün’’ dedi.

Tekel işçileri sorunlarını da dile getirdiler. 36 günden beri Ankara'da olduğunu belirten bir kadın, ''Çocuklarımın geleceği ellerinden alınıyor. Ben bir anneyim, Emine Erdoğan da bir anne..Hiç mi vicdanı sızlamıyor?'' dedi. Diyarbakır'dan gelen bir başka kadın da ''8 aylık bebeğimi evde kocama bıraktım. Sesimizi duysunlar, sorunlarımıza çözüm bulunsun'' dedi.