BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.446,14
HABER /  GÜNCEL

Hoşgörü ve sevgi gecesi

Yazarlar Vakfı'nın 'Hoşgörü ve sevgi' gecesinde hain saldırılar kınandı..

Abone ol

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın iftar yemeğinde bir taraftan 'Hoşgörü ve sevgiye davet' yapıldı bir taraftan da hain saldırılar sonucu yitirilen 15 fidanın acısı yaşandı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da katıldığı iftar yemeğinde bölücü terör örgütünün katliamı sert bir dille kınandı..

Yemekte başta İslam ve Türk alemi olmak üzere dünyadik tüm halklara "Hoşgörü ve sevgi" daveti yapıldı..

Toptan, bütün semavi dinlerin ve bütün yaygın inançların sevgi üzerine kurulduğunu ve sevgiyi öğütlediğini belirterek, bunun tek istisnasının terör olduğunu kaydetti.

Terörün sevgisi ve hoşgörüsü olmadığını ifade eden Toptan, ''Onların kalplerinin köşesinde Yağmur'un söylediği dizelerden bir gram yok mu? Nasıl öldürebiliyorlar? Nasıl canlara kıyabiliyorlar? İnsanların sevgi etrafında toplanmaya çalıştığı bir modern çağda nasıl bunu yapabiliyorlar? Ama biz hoşgörü ve sevgiden vazgeçemeyiz. Hoca efendinin dediği gibi, biz o adımları atmaya devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki atılacak her adıma koşarak gelecek milyonlarca insan vardır'' diye konuştu. 

Gülerce'nin konuşması

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Gülerce de dünyada hoşgörü ve diyaloğun aleyhinde gelişmeler yaşandığına dikkati çekti. Gülerce, eğer sevgi yoksa, diyalog ve hoşgörü için yola çıkmanın bir anlamı olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Eğer yaratılanı yaradandan ötürü sevemiyorsanız, yol katetmeniz mümkün değildir. Bu ülke hepimizin. Birbirimizin inançlarını küçümsemeden diyalog ve hoşgörü içerisinde olmalıyız. Diyalog çileli bir yoldur. Oyunlara gelmemek, dikkatli olmak lazım. Diyalog çabalarının sekteye uğraması morallerimizi bozmamalıdır.''

Gülerce, Türkiye'de bazı kesimlerin, kendi bünyesinde olmayan yapıları meşru saymadığını ifade ederek, ''Onlara sesleniyoruz ki bundan böyle Türkiye ve dünyada demokrasiden dönüş yoktur. Herkes hesabını ona göre yapsın'' şeklinde konuştu.

Şırnak'taki hain saldırıyı da kınayan Gülerce, ''Ateş, düştüğü yeri değil, tüm Türkiye'yi yakıyor. Bu acıları bizlere yaşatanları, gizli güçlerin emellerine alet olanları Allah'a havale ediyoruz. Bunları yapanlar ve yaptıranlar, bilsinler ki bizim birliğimizi, kardeşliğimizi kimse bozamayacaktır'' dedi.

Vakfın çalışmaları

Gecede daha sonra, Vakfın kurulduğu 1994 yılından bu yana gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verildi.

İftar yemeğine, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İKT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva, basın, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.