BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  MEDYA

Bu şerefsiz gazeteci kim?

Fehmi Koru Çölaşan için öyle ağır bir yazı yazdı ki yenir yutulur gibi değil.

Abone ol

Fehmi Koru bugün Taha Kıvanç ismiyle yazdığı köşesinde Emin Çölaşan'ı bombardımana tuttu. Çölaşan'ın yeni kitabını diline dolayan Koru "" başlığını kullandığı yazısında Çölaşan'a demediğini bırakmıyor. 'Yazılarına sansür uygulandığı halde gazetesinde kalmaya devam eden haysiyetsizdir, şerefsizdir' diyen kişi, şimdi nasıl sansürlendiğini kocaman bir kitapta anlatıyor" diye Çölaşan'ı kendi sözleriyle vuruyor.

Koru Hürriyet'teyken Çölaşan'ın sansüre uğradığına bizzat tanıklık etmiş

"Benimle yaptığı 'Pazar konuşması' Hürriyet'in o zamanki yayın yönetmeni Rahmi Turan tarafından pikajda yırtılarak çıkartılmıştı, bunu bana itiraf eden bizzat kendisiydi; bu bir. İkinci olay da Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği panelin başlamasını beklerken yaşandı; kendisini arayan Ertuğrul Özkök'ün yazısını değiştirmesini istediğini bana Emin Çölaşan orada anlatmıştı...

Küçümsediğime bakmayın, 'Yazılarına sansür uygulandığı halde gazetede kalmaya devam eden haysiyetsiz ve şerefsizdir' iddiasının sahibi Emin Çölaşan kendisine uygulanan aleni sansürün tarafımdan suçüstü yapılmasından hiç memnun kalmadı demem olayı tam yansıtmıyor aslında.

Korkunç kızdı, kızgınlığı tepesine vurdu, kaleminin ucuna gelen her hakareti üzerime yağdırmaktan geri durmadı.

Aynı kişinin çalıştığı süre içerisinde yazılarına nasıl sansür uygulandığını anlatmak için şimdi kocaman bir kitap yazmasına ne dersiniz?

Ben ne diyeceğimi bilemiyorum doğrusu... "