BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.424,79
HABER /  DÜNYA

Hollanda'da Türkler camide oy kullandı

12,7 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Hollanda'da 150 parlamento üyesi bugün belirlenecek.

Abone ol

Hollanda parlamentosundaki 150 sandığın sahibi 12,7 milyon seçmenin oylarıyla belirlenecek.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'da yaşayan Türk ve Müslümanlara bir çağrı yaparak Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Irkçı lider Geert Wilders'e oy verilmemesi gerektiğini söylemişti.

Türkiye ile yaşanan derin krizin gölgesinde sandığa gidilen Hollanda'da, 13 milyon seçmen aynı zamanda Avrupa'nın kaderini oyluyor.

Uluslararası haber ajansları, Amsterdam'ın doğusundaki Eyüp Sultan Camii'ne kurulan sandıklarda oy kullanan Türklerin fotoğraflarını servis etti. Fotoğraflarda, arkadaki Türk bayrakları dikkat çekiyor.

Aşırı sağ için ilk testin yapılacağı seçimlerde Geert Wilders'in alacağı oy oranı, bütün kıtayı sarsıp, yıl içinde Fransa ve Almanya'daki seçimlerde ırkçı partileri tetikleyebilir.

Korumalar eşliğinde oyunu kullanan Geert Wilders, şişeden çıkan cinin artık bir daha geri girmeyeceğini belirterek vatansever devrimin bugün veya yarın gerçekleşeceğini savundu.

Seçimlerde hiçbir partinin tek başına yüzde 50'yi bulması beklenmiyor, en az üç veya dört partili bir koalisyon hükümeti kurulabilir.