BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hollanda basını: Türkiye-Hollanda maçı gerçek bir sınav

Hollanda'nın gündeminde Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak Dünya Kupası grup eleme maçı var. Hollanda basınına göre Turuncular için Türkiye karşılaşması, 8-1'lik galibiyet elde ettikleri Macaristan maçından sonra gerçek bir sınav olacak.

Abone ol

Türk Milli Takımı'nın Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılabilmesi için en önemli dönemeç olan Hollanda karşılaşması, Turuncular için de büyük önem taşıyor.

Yarın oynanacak Türkiye maçı, Macaristan karşısında alınan 8 - 1'lik galibiyet sonrası dikkatleri üzerine çeken Hollanda için ciddi bir sınav olacak.

Hollanda basını ve futbol kamuoyuna göre, Turuncular için asıl ölçüt Macaristan maçından çok Türkiye karşılaşması olacak.

55 bin ateşli taraftar önünde adeta "Brezilya havası" yaşanacak.

Türkiye maçı Dünya Kupası finalleri için oldukça ciddi bir prova olacak.

'Türkiye'nin artısı 55 bin ateşli taraftar'

Hollanda futbolunun efsane isimlerindem Johan Cruyff, Türkiye maçını merakla beklediğini belirterek, "Hollanda için asıl ölçüt Türkiye maçı olacak" diyor.

Türkiye'nin sahaya mutlak galibiyet için çıkacağının altını çizen Hollandalı futbol adamının Şükrü Saraçoğlu'ndaki geceye ilişkin görüşleri şöyle:

"Türkiye gruptaki en ilginç takım. Bu maçı merakla bekliyorum. Türkiye'nin en büyük artısı, stadı dolduracak 55 bin ateşli Türk taraftar. Macaristan maçı farklıydı. Hollanda Milli Takımı Macaristan maçında test edilemedi. Dünya Kupası'ndan ne beklemeleri gerektiğini henüz bilmiyorlar. Türkiye maçı bu anlamda önemli olacak."

Hollanda basını, kritik karşılaşma öncesi Milli Takım Teknik Direktörü Luis van Gaal'ın görüşlerine de geniş yer ayırıyor.

Van Gaal'ın, "Gruptan Romanya ikinci olarak çıkacak çünkü Türkiye'yi yeneceğiz" sözlerini manşete çeken Hollanda basını, deneyimli teknik adamın Şükrü Saracoğlu'nun boğucu atmosferinden çekindiğini de vurguluyor.

Brezilya'da da kendilerini İstanbul'daki gibi ateşli bir ortamın beklediğini anımsatan van Gaal, "Türkiye'deki seyirci inanılmaz. En ilginci de böyle bir deneyimi yaşamamış oyuncularım ne yapacaklar, onu merak ediyorum" diyor.

'Gözler Fenerbahçeli Kuyt'ta'

Hollanda basınının en fazla yer ayırdığı isimlerden biri de Fenerbahçeli oyuncu Dirk Kuyt.

Saracoğlu'na her çıkışında on binlerin sevgi gösterileriyle karşılanan Kuyt'un, Salı akşamı aynı sıcaklığı bulamayacağı vurgulanıyor.

Hollanda basını, "Normalde Kuyt'u gırtlaklarını yırtarcasına coşkulu tezahüratla karşılayan Saraçoğlu tribünleri bu kez aynı şeyi yapmayacak" yorumunu yapıyor.

Dirk Kuyt, Türkiye'nin son şansını iyi kullanmak için varını yoğunu sahaya yansıtacağına inanıyor.

Kuyt, Türk taraflarının pazartesi gecesi sabaha kadar tezahürat yaparak kendilerini uyutmayacağına inanıyor.

İstanbul'a ilişkin izlenimlerini de aktaran Kuyt, "6 yıllık İngiltere deneyiminden sonra İstanbul'a gelişim tam bir kültür değişimiydi. İstanbul'da ihtiyacımız olan her şey var ve insanlar saygı gösteriyor" diye konuşuyor.

Galatasaraylı Wesley Snijder'ın da eski hocası Fatih Terim ve Sarı - kırmızılı takımdan arkadaşlarına karşı mücadele edeceğini belirten Hollanda basını, bu futbolcunun da kariyerinin en ilginç maçlarından birine çıkacağını yazıyor.

Ajax'lı futbolcu Daley Blind de, Galatasaray'la oynadıkları maçta Türklerin nasıl bir ateşli seyirciye sahip olduğunu gördüklerini vurgulayarak, "Türkiye, Hollanda için bir cadı kazanı" benzetmesi yapıyor.

Hollanda'nın Türkiye karşısına Macaristan maçından farklı bir 11'le çıkması bekleniyor.

Kevin Strrotman ve Nigel de Jonge Türkiye karşısında forma giyemeyecek.

Van Gaal'ın Türkiye karşısında orta alanda Bruma ve Vlaar'ın yerine de Vrij ve Martins İndi'ye forma şansı vereceği belirtiliyor.