BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Beyaz Saray'daki Kongre liderleri toplantısı ertelendi

Amerikan Kongresi ülkenin borç tavanının yükseltilmesi konusunu görüşmeye devam ederken, Beyaz Saray'da, Kongre liderleriyle yapılaması planlanan toplantı ertelendi.

Abone ol

Amerikan Kongresi ülkenin borç tavanının yükseltilmesi konusunu görüşmeye devam ederken, Beyaz Saray'da, Kongre liderleriyle yapılaması planlanan toplantı ertelendi.

Beyaz Saray toplantısına Başkan Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın yanı sıra, Senato ve Temsilciler Meclisi'nin başkanları katılması planlanmıştı.

Amerikan yönetiminin bütçe çıkmazı yüzünden kimi kamu hizmetlerini askıya alması üçüncü haftasına girerken, ABD'nin temerrüde düşmesi halinde ekonomik felaket yaşanacağı uyarısında bulunuyor.

Beyaz Saray'dan bugün yapılan duyuruda, "Senato'daki liderlerin, borç tavanını yükselterek hükümeti yeniden tam kapasiteyle çalışır hale getirecek bir çözüme doğru önemli ilerlemeler sağlayabilmesi için, öğleden sonra yapılması planlanan toplantının ertelendiği" kaydedildi.

Başkan Barack Obama da bugün erken saatlerde Washington'da yoksullara yemek dağıtılan bir merkezi ziyaretinde uyarıda bulundu ve "bu hafta içinde hem Temsilciler Meclisi, hem de Senato'da, gerçek anlamda ilerleme kaydetmezsek ve Cumhuriyetçiler ülke için doğru olanı yapmak üzere, kendi siyasi kaygılarını bir yana bırakmaya yanaşmazlar ise, temerrüde düşmemiz olasılığı büyük. Temerrüde düşülmesi de ülke ekonomisi üzerinde yıkıcı etkiler yaratabilir." dedi.

Bununla birlikte Obama, Perşembe gününe kadarki mühlet içinde borç tavanının yükseltilmesi konusunda Kongre'de süren görüşmelerde "belli bir ilerleme" gözlemlediğini de ekledi.