BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan İslami içerikli mesaj

PKK çözüm sürecini bitirecek mi tartışması sürerken Öcalan 'umut' içerikli bir mesaj verdi.

Abone ol

Abdullah Öcalan'ın son görüşme sonrası verdiği mesajları BDP açıkladı. Süreç için hala umudunu koruduğunu söyleyen Öcalan bir de İslami kongre talebinde bulundu.

Öcalan "Bir yıl içinde yasal herhangi bir zemin oluşmadığı gibi ne bir ret ne de bir ilerleme sağlanamamıştır. Süreç ile ilgili umudumu korumakla birlikte bu umudun hayal kırıklığına dönmemesi için tarihi çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum" dedi.

İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyeti adadan döndü. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Öcalan'la yaptıkları görüşmeye ilişkin Sterk TV'nin anahaber bültenine konuştu.

ANF'nin haberine göre Buldan, “İmralı adasında Sayın Öcalan ile yaptığımız görüşmeye Sayın Demirtaş katılmadı. Heyetten çıkarıldı” dedi.

Abdullah Öcalan ile yaklaşık iki buçuk saat süren bir görüşme yaptıklarını vurgulayan Buldan, Öcalan’ın Kürt halkına selam ve saygılarını, şükranlarını ilettiğini belirtti. Kurban Bayramı’nı kutladığını da vurgulayan Buldan, “Sürece ilişkin bir değerlendirme yaptı” dedi.

Öcalan’ın dört yıldır büyük bir çaba içerisinde olduğunu, son bir yılda başlatmış olduğu sürecin anlamlı olduğunu söylediğini aktaran Buldan, “Yürütülen çaba ile toplum rahatladı, fakat dağ gibi sorunların önümüzde durduğunun altını önemle çizdi” diyerek sözlerini sürdürdü.

Anlamlı, derin müzakereler için devletin tavrını beklediğini, sürecin hassasiyeti nedeniyle zaman kaybetmeden derinlikli müzakere sürecine geçilmesi gerektiğini vurguladığını da Buldan sözlerine ekledi.

“Bu müzakere anlamlı, sonuç alınabilir müzakere olabilir” dediğini de kaydeden Buldan, Öcalan’ın bir yıldır yasal zeminin oluşmadığı gibi, bir gelişmenin kaydedilmediğini söylediğinin de altını çizdi. Buldan, Öcalan’ın “Süreç ile ilgili umudumu kaybetmedim, ancak bunun hayal kırıklığına dönüşmemesi gerekiyor” dediğini de vurguladı

İSLAM KONFERANSI TALEBİ!

Tüm halkımızın Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Özellikle El Kaide, El Nusra gibi İslam'a ihanet içinde olan kesimlere karşı Diyarbakır'da Demokratik İslam Kongresi çağısı yapıyorum.

"ALEVİSİ SÜNNİSİ BİR OLSUN"

Bu kongre çalışmalarında Alevisi ve Sünnisiyle tüm halkımızın derinlikli tartışmalar yürütmesi, kongrenin anlamlı kararlaşmalarla ve kurumsallaşmalarla sonuçlanması son derece önemlidir.

"ŞÜRA ÇALIŞMALARI ÖRNEK ALINMALI"

Hz. Muhammed'in Medine Şûra çalışmaları örnek alınarak, Şeyh Said gibi tarihi kişiliklerin ruhuna uygun olarak bu çalışmaların yapılması önemlidir. Bu temelde tüm halkımızın Kurban Bayramını bir kez daha kutluyorum.