BIST 10.540
DOLAR 32,28
EURO 35,02
ALTIN 2.476,35
HABER /  SPOR

Holiganizm İspanyada hortladı

Kral Kupası çeyrek finalinde bugün oynanan Real Betis-Sevilla maçı çıkan olaylardan dolayı yarıda kesildi.

Abone ol

İspanya'da Kral Kupası çeyrek finalinde bugün oynanan Real Betis-Sevilla maçı çıkan olaylardan dolayı yarıda kesildi.

Sevilla kentinin iki takımı arasında oynanan derbi niteliğindeki maçta konuk ekip durumundaki Sevilla'nın 56. dakikada attığı golle 1-0 öne geçmesinin ardından sahaya yabancı maddeler atılmaya başlandı.

Sevilla takımının teknik direktörü Juande Ramos, başına isabet eden 2 litrelik dolu bir pet şişe yüzünden kısa bir süre şuurunu kaybedip baygınlık geçirip, ambulansta içinde tedavi altına alındı.

Olay sonrası Sevilla takımının oyuncuları sahadan çekilirken, yaklaşık 15 dakika sonra da hakem maçın durdurulduğunu resmen açıkladı.

Bu arada, maç öncesinde de iki takımın taraftarları ve polis arasında Sevilla sokaklarında taşlı sopalı çatışma meydana geldi.

Kral Kupası çeyrek finalinde eşleşen iki kulüp maç öncesinde stadyumdaki taraftarların dağılımı konusunda anlaşma yapsa da, Real Betis'in 300 kadar Sevilla taraftarına bilet vermediği belirtildi.

2 Şubatta İtalyan liginde Catania-Palermo maçı sonrasında çıkan ve 1 polisin ölümüne neden olaylar sonrasında Avrupa'da futbol şiddet ve stat güvenliği konuları tekrardan gündeme gelmişti. İspanyol basını Sevilla kentinde çıkan olaylarla ilk olarak "utanç verici" yorumunu yaptı