BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Ankaraya su buldu

Başbakan Erdoğan, Ankara’nın su sıkıntısına el koydu. Kızılırmak suyunun Ankara’ya getirilmesi talimatı verdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın su sıkıntısına el koydu. Başbakanlık Konutu’nda dün bakanları ve Ankara’nın yetkililerini toplayan Erdoğan, Kesikköprü Barajı’ndan Kızılırmak suyunun Ankara’ya getirilmesi talimatı verdi.

Ankara’nın yaşadığı su sıkıntısı ve Türkiye’nin enerji politikaları Erdoğan’ın başkanlığında dün yapılan toplantıda ele alındı. Başbakanlık Resmi Konutu’nda saat 11.00’de başlayan toplantıya Devlet Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Veysel Eroğlu katıldı.

Toplantıda, Ankara’da yaşanan su sıkıntısının aşılabilmesi için alınabilecek önlemler görüşüldü.

Gökçek’in Ankara’nın sorunları ve su konusunda alınan önlemler hakkında Erdoğan’a bilgi verdiği öğrenildi. Erdoğan da, Ankara’nın susuzluk yaşamaması için bütün önlemlerin alınması talimatı verdi.

Toplantıda, Kızılırmak sisteminde bulunan Kesikköprü Barajı’ndan da su temin edilerek Ankara’ya getirilmesi kararlaştırıldı. Toplantıyla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kuraklık karşısında acil alınacak önlemler masaya yatırıldı. Kesikköprü Barajı’ndan Kızılırmak suyunun ASKİ tarafından Ankara’ya getirilmesi Başbakan’ın talimatıyla kararlaştırılırken, DSİ’nin mevcut olan projede gerekli denetimi yapması benimsendi. Yapılacak proje ile Kızılırmak üzerinde bulunan Kesikköprü ve onun devamındaki Hirfanlı barajlarında bulunan toplam 7 milyar metreküplük su rezervini Ankara’ya getirmek için 125 kilometre civarında bir isale hattı yapılacak. Kesikköprü Barajı’ndan alınacak su 4 ayrı terfi istasyonundan 400 metrelik bir yükseltiyle taşındıktan sonra cazibe yoluyla İvedik Arıtma Tesisleri’ne götürülecek."