BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Hoca'ya göre AK Parti CHP ile kardeş

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Trabzon'da konuştu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, ''AKP'liler benim evladım. Onları avucumun içi gibi bilirim. Onları seviyorum ama Türkiye'yi daha çok seviyorum'' dedi.

Erbakan, partisinin 5. Trabzon İl Kongresi'ne katıldıktan sonra Trabzon İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada basına kapalı toplantıda partililerle bir araya gelen Erbakan, daha sonra Ortahisar Mahallesi'nde çocukluğunun geçtiği tarihi evi ziyaret etti. Aracından inmeyen Erbakan, bir süre restore edilen tarihi evi izledi.

Parti teşkilatınca bir restoranda düzenlenen akşam yemeğine katılan Erbakan, partililere hitap etti.

İslam dininin, sinsi faaliyetlerle değiştirilmeye çalışıldığını savunan Erbakan, ''Camilere girişte bir bakıyorsunuz ki sadece 'La İlahe İllallah' yazısı var. Peki devamı olan 'Muhammedün Resulullah' yazısı neden yok? Bu tamamen dinimizi değiştirmeye çalışan sinsi faaliyetlerin birer örneğidir'' dedi.

Dış güçlerin Türkiye'nin bölünmesi için çalıştığını ifade eden Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Siyonizmin temel amacına göre Türkiye'nin yok olması lazım. Türkiye adım adım yok edilmeye çalışılıyor. Çünkü Büyük İsrail Planı'nın esas amacı budur ve uygulanmaktadır. Saadet Partisinden başka kimse bu ülkeye saadet getiremez. Gerçekte AKP, CHP'nin ikiz kardeşidir. CHP Avrupa birlikçisidir, AKP ise faizci nizamı getirmiştir. Bütün bunlar aynı olduktan sonra ne farkları var? AKP'liler benim evladım. Onları avucumun içi gibi bilirim. Onları seviyorum ama Türkiye'yi daha çok seviyorum.''

Türkiye'nin inanılması zor bir dış borca sahip olduğunu öne süren Erbakan, ''Türkiye'yi bu tehditlerden kurtarmak için bu seçimlerde Saadet Partisi iktidar olmak zorundadır'' dedi.

Erbakan, konuşmasının ardından Dünya Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen dalda altın madalya kazanan Selçuk Çebi'ye teşekkür plaketi sundu.

Partililerin sloganları eşliğinde toplantıdan ayrılan Erbakan, Trabzon Hava Limanı'na geçerek AnadoluJet'in tarifeli uçağı ile Ankara'ya hareket etti.