BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP'li Kazan'dan faizi indireceğiz sözü

Şevket Kazan, iktidara geldiklerinde Türkiye'yi faiz yükünden kurtaracaklarını söyledi.

Abone ol
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, iktidara geldiklerinde Türkiye'yi faiz yükünden kurtaracaklarını söyledi.
Kazan, partisinin Reyhanlı İlçe Kongresi için geldiği kentte, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Ahmet Yetişen'i ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.

Türkiye'nin hiçbir probleminin çözülmediğini, ülkenin hala faize borç ödediğini ifade eden Kazan, şöyle devam etti:

''İnşallah biz geleceğiz yine. Geldiğimizde, her şeyden önce Türkiye'yi faiz yükünden kurtaracağız. Bu sene Türkiye 46 milyar dolar faiz ödeyecek. Yazık, günah. Bu paralar nereye gidiyor, toplanıyor toplanıyor İsrail'e gidiyor. Seçimlerde, Saadet Partisi AK Parti ile yarışacak, bakalım kim kapacak. Önümüze hedefleri koyduk, o istikamette gidiyoruz. Şu ana kadar hedeflerin gerisinde kalmadık. Yüzde 5,5 ile başladık. İnşallah onu yüzde 10, 15 ve 25 yapmaya çalışıyoruz.''

HAS Parti'nin seçimlerde ne yapacağını bilemeyeceğini de belirten Kazan, şuana kadar bir şey yaptıklarını görmediğini söyledi. Bir gazetecinin ''Ergenekon'' davasıyla ilgili sorusuna Kazan, görülüşmekte olan bir dava hakkında fikir beyan edilmeyeceğini bildirdi.

Davanın görülmeye devam ettiğinin altını çizen Kazan, şunları kaydetti:

''Ateş olmayan yerde duman tütmez. Mutlaka bir şeyler var ki bu kadar önemli kişiler hakkında bu davalar açıldı. Dava kolay kolay açılmaz. Önce delileri toplayacaksınız sonra açacaksınız. Delilerle bu davaları ispat edemezseniz o zaman açanlar hakkında bir sıkıntı dönemi başlar. Fakat bir şeyi merak ediyorum. Bu davaları bu komutanlara açtılar da 28 Şubat komutanlarına niye açmadılar. Siz kalkıyorsunuz Kenan Evren hakkında geçici Anayasa maddesiyle uğraşıyorsunuz. Zaten zaman aşımına uğradı. Artık belli, ceza ve dava zaman aşımı da geçmiş. Yapılacak bir şey yok. Zaten bugüne kadar ihbar mektuplarından başka bir şey olmadı. Bunlardan da hiçbir netice çıkmadı. O nedenle ergenekonun çok önemli eksik tarafı var bize göre.''