BIST 10.097
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.405,40
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Havada cep telefonu dönemi başladı!

Havada teknoloji dönemi Aeroflot şirketi ile başladı. Artık zaman,mekan sınırlaması olmasan cep telefonu ile konuşulabilinecek.

Abone ol

Cep telefonu kullanımı şimdilik Avrupa ülkelerine ve Rusya şehirlerine uçacak A321'lerde mümkün olacak. Megafon kullanıcılarının bu hizmet için ayrı bedel ödemeyeceği belirtilen açıklamada, ayrıca uçakta GPRS vasıtasıyla İnternet'in, SMS ve MMS'in kullanımı mümkün olacağı kaydedildi.

Airport Haber'in haberine göre, Aeroflot, hizmetin uçakların 3 bin metre yükseklik üzerinde olduğu esnada açılacağını ifade ettiği açıklamada ayrıca 2011 yılında bir çok okyanus ötesi uçaklar için de aynı hizmeti sağlamayı amaçladığını belirtti.

CEPTEN CHECK-İN
Aeroflot şirketi Rusya'da bir çok yenilik ile tanınan havacılık şirketi. Ağustos ayından itibaren Aeroflot tüm iç hat müşterileri cep telefonlarından uçuşlarına check-in yapabileceğini duyurmuştu. Cep telefonlu check-in hizmeti sayesinde yolculara 2D siyah-beyaz barkod gönderiliyor. Tüm bilgileri içeren bu barkod sayesinde yolcunun sadece uçağa geçmesi kalıyor. Mobil check-in 24 saat öncesinde başlayabiliyor. İneternette olduğu gibi cep telefonu ile check-in yapanlar kendilerine uçakta yer ayarlayabiliyor.